Problemele de natură financiară ale Tomisului par să-şi găsească, încet-încet, soluţionarea. Ajuns în pragul falimentului la începutul acestui an, Clubul Sportiv Tomis Constanţa a trecut printr-un anevoios proces de transformare, vechiul acţionariat recunoscându-se învins de necruţătoarea criză financiară şi cedând locul unui nou acţionariat, care a primit sprijinul declarat al autorităţilor publice locale, în speţă Consiliul Judeţean Constanţa, Fundaţia pentru Promovarea Sportului Constănţean, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Handbal Constanţa. Din păcate, auditul solicitat de noua conducere a scos la iveală o situaţia financiară a clubului mult mai gravă decât s-a crezut la început, astfel că ultima soluţie pentru salvarea echipei feminine de handbal a Constanţei o reprezintă fuzionarea cu secţia de handbal a Universităţii Maritime Constanţa - Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanţa. "Am gasit o soluţie pentru salvarea echipei feminine de handbal. După cum am spus şi în şedinţă, clubul este în faliment, astfel că am hotărât preluarea echipei de către secţia de handbal a Universităţii Maritime Constanţa şi înscrierea în prima ligă naţională de handbal. Am acordat, în şedinţa Consiliului Judeţean, suma de 10 miliarde de lei vechi pentru bugetul noului club şi continuarea activităţii noii echipe de handbal Tomis - Universitatea Maritimă Constanţa", a declarat Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, la finele şedinţei în care consilierii judeţeni au parafat salvarea handbalului feminin constănţean. "Decizia consilierilor judeţeni asigură continuitatea handbalului feminin constănţean, în perioada sa de reconstrucţie, cu ajutorul şi alături de Universitatea Maritimă Constanţa", a declarat, la rândul său, Elena Frîncu, director executiv al DSTJ Constanţa. În perioada imediat următoare, se vor stabili termenii preluării echipei de către noul club şi, cu avizul Federaţiei Române de Handbal, CSU Neptun Constanţa va evolua în locul Tomisului pe prima scenă a handbalului feminin românesc.
28 iulie 2011
26 iulie 2011
Florentin Pera este noul antrenor al Tomisului
Florentin Pera (foto: eMM) |
Începând de astăzi, Tomis Constanţa are un nou antrenor, în persoana reşiţeanului Florentin Constantin Pera. Acesta a ajuns la o înţelegere cu noua conducere a clubului constănţean, urmând a antrena formaţia de la malul mării în următoarele două sezoane. "Ne bucură faptul că proiectul nostru l-a convins pe domnul Pera, un antrenor pe care l-am remarcat, în sensul bun al cuvântului, din confruntările Tomisului cu echipele pe care le-a antrenat. Faptul că pornim la un nou drum, cu un antrenor tânăr, cel mai tânăr din Liga Naţională, cu o echipă foarte tânără, poate cea mai tânără din prima ligă, reprezintă un gest de mare curaj, iar viitorul ne va spune dacă am luat decizia cea mai bună. Atât noi, cât şi domnul antrenor, suntem conştienţi de Everestul care stă în faţa noastră. Nu va fi uşor, dar dacă vom reuşi, cu atât mai frumoasă va fi această nouă poveste din handbalul feminin constănţean", a declarat Paul Alexe, directorul executiv al grupării tomitane. Pentru primul sezon, Florentin Pera are de atins două obiective: menţinerea echipei în Liga Naţională şi construcţia unei echipe competitive, bazată pe un nucleu de jucătoare tinere, dar cu mare potenţial, cărora li se vor alătura câteva jucătoare cu mai mare experienţă competiţională. "Am venit cu sufletul deschis şi mă alătur echipei care a demarat acest proiect ambiţios de menţinere a handbalului feminin constănţean acolo unde îi este locul, adică în prima ligă. Prioritară, în acest moment, este completarea lotului cu cel puţin patru jucătoare cu experienţă, care să dea consistenţă echipei actuale şi fără de care ne-ar fi greu să emitem pretenţii. Ne dezavantajează faptul că începem pregătirea cu o întârziere destul de mare, dar vom munci mai mult pentru a recupera timpul pierdut. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu multă muncă şi răbdare, împreună vom reuşi!", a declarat, la rândul său, Florentin Pera.
În vârstă de 31 de ani (născut la 18 noiembrie 1979), Pera reprezintă unul dintre vârfurile noii generaţii de antrenori români şi, în ciuda tinereţii sale, are o experienţă notabilă pe prima scenă a handbalului feminin autohton. Fost jucător la Arad şi Reşiţa, Florentin Pera şi-a început activitatea de antrenor la Liceul Sportiv din Reşiţa, iar prima prima sa experienţă la senioare s-a petrecut în 2004, când s-a aflat la conducerea echipei din oraşul său natal, Reşiţa. Au urmat două experienţe la Mureşul Tg.Mureş şi CSM Cetate Deva, apoi, din 2008, a revenit la Universitatea Reşiţa, echipă pe care a preluat-o de pe ultima poziţie din Divizia A şi, după un singur sezon, a promovat-o în Liga Naţională.
În această seară, Florentin Pera a asistat la un meci-şcoală între Tomis şi echipa de junioare I a CSŞ 1 Constanţa, iar mâine dimineaţă va conduce primul antrenament al constănţencelor.
21 iulie 2011
Tomis începe pregătirile pentru noul sezon
În virtutea principiului "mai bine mai târziu decât niciodată", Tomis Constanţa demarează mâine pregătirile pentru abordarea viitorului sezon al Ligii Naţionale. Reunirea lotului a avut loc miercuri, la sediul Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean, primele două zile fiind dedicate soluţionării unor probleme administrative urgente. La prima întâlnire a fost prezentă noua conducere administrativă a clubului, antrenoarele Mariana Tudora (antrenor secund) şi Doina Avram (antrenor cu portarii), precum şi jucătoarele Daniela Arfir, Mihaela Petrescu, Oana Cîrstea, Alexandra Iovănescu, Raluca Avram, Oana Bica şi Cristina Strahan (ambele, foste junioare la CSŞ 1 Constanţa), Adina Zlăvog, Andreea Vasiliu şi Mădălina Toma (toate trei transferate de la LPS Iaşi), Mihaela Stănciulescu (revenită după împrumutul de la CSM Slobozia) şi Roxana Bratu (fostă jucătoare la HCM Buzău). Din lot face parte şi Andreea Tîlvîc, care urmează să nască şi nu va putea reveni înainte de returul viitorului sezon. "Lotul nu este încă definitivat şi este evident pentru oricine cunoaşte lumea handbalului că ne mai trebuiesc cel puţin trei-patru jucătoare cu experienţă. Discutăm cu câteva jucătoare, sper să le putem aduce la Constanţa. Important este că am reuşit să plecăm la drum", a declarat, pentru saitul oficial al clubului, Paul Alexe (director executiv). În privinţa antrenorului principal, lucrurile vor fi lămurite în zilele următoare, conducerea clubului aflându-se în tratative avansate cu un tehnician cunoscut. Pregătirile vor demara sub comanda antrenoarei Mariana Tudora, care a acceptat postul de antrenor secund.
6 iulie 2011
Căpitanul a capitulat...
Aneta Barcan a părăsit Tomisul. După două sezoane, în care a pus umărul la atingerea celor mai importante performanţe a grupării de la malul mării din ultimii 25 de ani (locul trei, în sezonul 2010-2011 şi calificarea în optimile Cupei Cupelor), Căpitanul a capitulat. Cu demnitate. A crezut în salvarea corabiei constănţene până în ultima clipă, a fost liantul care a "legat" un colectiv aşa cum handbalul feminin constănţean nu mai avusese de mulţi ani. A reuşit, într-un timp atât de scurt, să devină un simbol al echipei Tomisului, asupra căreia şi-a pus amprenta, prin profesionalism şi devotament, mai mult decât au reuşit jucătoare poate mai talentate (unele descoperite şi formate la Constanţa!), dar pentru care culorile clubului n-au reprezentat niciodată mai mult decât o sintagmă fără conţinut.
Pentru tot, lumea handbalului constănţean îţi mulţumeşte, Aneta Barcan! Mult succes la noua ta echipă.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)