13 iulie 2010

Tomis Constanţa, reunire sub semnul incertitudinilor


Tomis Constanţa, locul III în ultima ediţie a Ligii Naţionale, s-a reunit luni, la sediul clubului din Bdul Aurel Vlaicu, după două tentative nereuşite şi cu gândul că... "este mai bine mai târziu decât niciodată"! Revederea s-a făcut cu... "sabia crizei financiare" deasupra capului, conducerea clubului trebuind să se recunoască învinsă, pentru moment. Având restanţe salariale din ultimul sezon, faţă de jucătoare şi faţă de conducerea tehnică, preşedintele (şi... unicul finanţator al echipei!) Gheorghe Slabu a prezentat situaţia în care se află clubul, una deosebit de dificilă, dar a promis că Tomisul nu se va desfiinţa. "Nu vom da satisfacţie celor care vor să vadă cum dispare handbalul feminin constănţean! Vom continua activitatea, chiar dacă nu o vom face la nivelul de performanţă pe care ni-l dorim". În zilele următoare, conducerea clubului tomitan urmează să aibe o serie de întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale, în funcţie de rezultatul acestora urmând a fi stabilit obiectivul pentru sezonul următor.
De la prima întâlnire au lipsit câteva dintre jucătoarele care au contribuit la realizarea celei mai importante performanţe interne a handbalului feminin constănţean, din ultimii 25 de ani. Astfel, Mihaela Blaga a cerut (şi obţinut) încetarea relaţiilor contractuale cu Tomis, optând pentru revenirea la HC Oţelul Galaţi. Doina Avram a renunţat la activitatea sportivă de performanţă. Aflate la final de contract, Amelia Busuioceanu şi Diana Druţu nu au dorit să-şi prelungească înţelegerea cu gruparea de la malul mării. Deasemenea, Mihaela Seifer a preferat să meargă mai aproape de casă, optând pentru Rulmentul Braşov, la fel ca şi Gabriela Szabo, a cărui împrumut de la gruparea braşoveană a expirat. A lipsit, motivat, Alexandra Iovanescu, aflată în recuperare după o operaţie la genunchi, jucătoarea urmând să negocieze un nou contract cu CS Tomis.
Au fost prezente, în schimb, toate jucătoarele împrumutate de Tomis la alte echipe, urmând ca în perioada următoare antrenorul Ion Crăciun să decidă asupra celor care vor rămâne la Constanţa în vederea abordării viitoarei ediţii a Ligii Naţionale.
Abia revenit din Suedia, unde a condus echipa naţională de junioare (U18) la Campionatul European Open (unde România s-a clasat pe locul 10), directorul tehnic Dumitru Muşi le-a îndemnat pe jucătoare să vadă jumătatea plină a paharului. "Finalul sezonului trecut a demonstrat că sunteţi oameni de caracter şi dorim să ştiţi că aveţi aprecierea noastră. Nu sunt cel în măsură să vă vorbească despre problemele financiare ale echipei, dar cred că vedeţi ce se întâmplă peste tot în sportul românesc şi nu numai. Ca părere personală, nu cred că toate cele 14 echipe înscrise în campionat vor termina viitorul sezon... Rămâne să decideţi dacă doriţi şi puteţi continua sub culorile Tomisului, în condiţiile financiare pe care domnul Slabu le poate asigura în acest moment", a punctat oficialul constănţean. Printre jucătoarele aflate la final de contract şi cu care se vor purta discuţii individuale în speranţa că se va ajunge la o nouă înţelegere se numără Mihaela Pîrîianu, Aneta Barcan, Alina Şorodoc, Loredana Mateescu, Ionela Topa şi Alexandra Iovănescu. În privinţa noutăţilor, se încearcă achiziţionarea a două-trei jucătoare, pentru acoperirea posturilor deficitare, problemele cele mai mari ridicându-le postul de portar, unde Tomisul se poate baza, în acest moment, doar pe Mihaela Petrescu.
La final, antrenorul Ion Crăciun le-a invitat pe jucătoare în sala de antrenament, pentru o primă şedinţă de reintrare în efort.
Jucătoarele prezente la reunire: Mihaela Petrescu, Diana Pătru, Topa Ionela, Oana Cîrstea (revenită de la HCM Buzău), Dana Arfir (CSŞ 1 Constanţa), Cristina Zamfir, Mihaela Pătuleanu (revenită de la Rulmentul Braşov), Ana Maria Stoica (revenită de la HCM Buzău), Andreea Tîlvîc, Mihaela Pîrîianu, Loredana Mateescu, Lăcărămioara Roşu (revenită de la HCM Buzău), Ramona Crăciun (revenită din Grecia), Mihaela Stănciulescu (revenită de la CSM Slobozia), Nicoleta Rusu (revenită de la HCM Buzău), Andreea Dincu, Aneta Barcan, Iulia Pastramă (CSŞ 1 Constanţa).
Tomis Constanţa va continua pregătirile acasă, cu antrenamente pe plajă şi în sală, urmând ca la finele lunii iulie să se plece într-un cantonament montan, la Buşteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu