20 martie 2011

Tomis, în comă profundă...

Tomis Constanţa - Universitatea Reşiţa 28-40 (12-18)

Tomis rămâne fără victorie în returul actualei ediţii a Ligii Naţionale, după ce, în această dimineaţă, fetele conduse de Mihaela Pîrîianu au cedat fără drept de apel, 28-40 (12-18), în faţa ultimei clasate, Universitatea Reşiţa. La adăpostul punctelor câştigate în "epoca Crăciun", Tomisul pare un pacient aflat în comă profundă, pe care nimeni şi nimic nu-l mai poate trezi până la finalul acestei ediţii de campionat. Cu doar 10 jucătoare înscrise pe foaia de arbitraj (doi portari, patru extreme, un centru debutant în Liga Naţională, doi pivoţi şi un inter!), Tomisul nu mai poate emite pretenţii în faţa nimănui, în condiţiile în care şi puţinele jucătoare rămase îşi arată (cu două-trei excepţii...) atât limitele, cât şi blazarea. În confruntarea cu "lanterna roşie" a Ligii Naţionale, Tomisul s-a aflat în joc doar în primul sfert de ora (7-7, min.17), după care reşiţencele s-au instalat la conducerea jocului, pe care l-au câştigat fără mari emoţii. 
Tomisul îşi păstrează locul 10 în clasament, cu 16 puncte, în timp ce Reşişa mai speră să evite retrogradarea. În etapa viitoare, sâmbătă, 26 martie 2011, constănţencele se deplasează la Galaţi pentru a disputa ceea ce, nu cu mult timp în urmă, era supranumit "derbyul estului"...

Tomis Constanţa (antrenoare: Mihaela Pîrîianu): Raluca Avram 9 intervenţii salvatoare, Diana Petrescu - portari; Aneta Barcan 5 goluri, Nicoleta Rusu 4, Georgeta Grigore 7, Daniela Arfir 4, Georgeta Pătru 3, Oana Cîrstea 3, Alexandra Iovănescu 1, Andreea Dincu 1. 
Universitatea Reşişa (antrenor: Florentin Pera): Bianca Anghelescu 8 intervenţii salvatoare, Paula Vişan 4 - portari; Maria Duţă 7 goluri, Loredana Iancu 9, Mădălina Herciu 2, Simina Neag, Maria Roiban 5, Renata Bârz 2, Claudia Haşegan 2, Maria Criclevit 6, Gulnara Garipova 6, Alexandra Irimuş 1. 
Aruncări de la 7m: 12 (7) - 3 (2). Eliminări: 4-3. 
Bun arbitrajul ieşenilor Bogdan Anton şi Iulian Cristea.

16 comentarii:

  1. Inafara de Aneta Barcan care se vede ca are chef sa joace handbal restu va rog sa imi scuzati expresia "restu sunt VARZA" Nu vorbesc intre ele nu se ajuta...Nimica parca ar fii dusmanii !!! Treziti-va ca este de rau ..!!Cred ca de acuma orice echipa care are nevoie de punct : "E lasa ca avem meci cu Tomisu avem de unde lua puncte " Am si eu o intrebare ..Daca tot sunteti in relatii asa de bune cu clubul Oltchim Ramnicu Valcea de ce nu imprumutati jucatoare de la ei??V-a suflat-o pe Mihaela Smedescu care acuma sta numai pe banca ,,Isi bat joc de o jucatoare Foarte buna.!! Au iesit din Champions League de ce nu cereti jucatoare ca oricum titlu si-l au asigurat de mult...Nu va intereseaza de aceasta echipa deasta ..!! ca daca va interesa ati fi facut tot posibilu !!! Junioarele care vin din urma ce o sa mai faca ??unde o sa se duca daca echipa retrogadeaza sau si mai rau se desfiinteaza???Stati cam mult dupa Cristina Zamfir nu credeti??Pana acuma ea trebuie sa fie in teren si titulara!!Pe Florea de ce nu o bagati aveti jucatoare da va doare undeva de ele...Cristina Strahan junioara a jucat un meci pe cand era antreno Ion Puscasu si gata,..Aduceti junioare ca,cu ele o sa jucati de acuma ....ele trebuie sa joace pentru Tomis Constanta

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate, odată cu prima etapă a returului, nu mai pot fi făcute transferuri. Astăzi, Florea nu a putut fi folosită, fiind la lot, iar Cristina Strahan este accidentata. Bica, o alta junioara cu dubla legitimare, este si ea accidentata. Alte doua junioare cu DL sunt... portari...

    RăspundețiȘtergere
  3. prea bun arbitrajul ca ne`au dat la 7m care nu erau in veci alea 7 cm! cel mult 9m!

    RăspundețiȘtergere
  4. paul cum poti sa spui asa ceva? ca 2-3 jucatoare sunt exceptii restul sunt blazate? esti directorul sportiv al clubului cs tomis! ai facut handbal? barcan are chef sa joace? de ce? ca are gura mare? ce sa caute florea in teren? cand deja avem 2 extreme drepte? bine ca avem 3 extreme drepte si nici un inter! ce sa caute strahan la meci? cand ea nici nu calca la antrenamentele senioarelor? cu cine sa joci de la junioare? cand ele nici nu stiu sa faca prindere-pasare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu spun decât că sunt jucătoare care se plângeau că nu primesc şansa de a juca, iar acum, când joacă, dau dovadă de blazare. Florea a demonstrat că merită, cel puţin, aceleaşi şanse ca şi concurentele sale pe post. În ceea ce o priveşte pe Strahan, e o întrebare bună? Mi-ar place să răspundă chiar ea, pe teren. Asta dacă doreşte să ia handbalul în serios. Iar despre restul junioarelor, da, din păacate, ai dreptate, nivelul este foarte scăzut. În fine, să spui despre Barcan că "doar are gura mare" mi se pare nedrept. Este jucătoarea în jurul căreia s-a cladit acea echipă, din toamnă, care mătura cu 90 la sută din echipele din Liga Naţională. Şi, sper, vom putea clădi o nouă echipă, din vară.

    RăspundețiȘtergere
  6. Respect pt Aneta,dar paul nu crezi ca exagerezi???cum adica echipa asta s-a cladit in jurul ei???pe langa ea au fost si alte jucatoare care ar fi trebuit sa le apreciati la fel de mult...pacat ca nu vorbesti la fel si de Tilvic,Mateescu sau Piriianu.Si ar trebui sa apreciezi si fetele care au ramas la echipa si in momentl asta duc greul ca nu cred ca lor le place sa intre pe teren,sa piarda,sa se faca de ras.Ca director sportiv al clubului ar trebui sa fi corect si sa nu dai apa la moara tuturor celor care critica echipa...Mult succes fetelor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu mă refer strict la valoarea ei ca sportivă, ci la răutatea in joc (în sensul bun, stiu, e un clişeu!) pe care a transmis-o si celorlalte. Tomisul de acum câteva luni a însemnat priceperea lui Ion Crăciun şi modul în care fetele au ştiut să fie o ECHIPĂ. Una în care Smedescu a dat încredere în poartă, în care apărarea, cu Barcan, Tîlvîc, Zamfir şi Mateescu era greu de trecut, iar în atac Pîrîianu ştia să pună în valoare jocul combinativ cerut de antrenor. Aici intervenea şi valoarea individuală a jucătoarelor de la 9m. Nu mai vb despre modul în care echipa ajunsese să ducă faza de contraatac şi faza a doua, unde, în multe meciuri, se marcau mai mult de jumătate din goluri. Asta reuşise Ion Crăciun să facă, un angrenaj în care fiecare jucătoare era importantă. Din nefericire, n-am putut sau n-am ştiut să păstram acea echipă, iar meciul de ieri, cu Reşiţa, ne-a arătat unde ne aflăm.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pai Paul am stat deasupra bancii la meci...Aneta a aratat ca ea ar fi trbuie sa fie numit anrenor secund...Doamna Paraianu ..este la fel ca Domnul Puscasu ..Nu tip la ele nimica....Si din cauza asta ele cred ca parctica un "handball bun" ar trebuie sa tipe cineva la ele ...in sensul ca sa le indrume nu sa stea pe banca si la cateva minute de la inceperea meciului ,sa o cheme pe Arfir si sa ii zica nu stiu ce !!! La multe faze Aneta Barcan m-a speriat( in sensul bun al cuvantului pentru ca in acel moment in care i-a reprosat lui Arfir ca joaca prea des cu pivotul in momente grele,ea nu a mai dat nici o pasa la pivot....Sincerele mele felicitari pentru dansa ...Ea ma cunoaste de la antrenamente ....Nu de la fete...da asta nu8-i important..Sper sa se rezolve problemele astea...Si in legatura cu Strahan....Pentru ce i-ati mai facut legitimatie ca sa joace la Tomis...am inteles ca este accidentata ...da cu ele o sa jucati de acuma ..Monica Rusu este protar si in unele momente ea demostreaza ca este mai buna decat Petrescu....si ala care a zis ca Strahan nu vine la antrenamente...Da este chemata sau daca este doar pentru simplu fapt ca sa fiti mai multe la antrenament....

    RăspundețiȘtergere
  9. Da Paul... cum ai spus si tu conducerea clubului na stiut sa isi pastreze unele jucatoare importante..pentru ca toate jucatoarele au plecat de la tomis cu scandal tot timpul! si multe o sa mai plece pentru ca nu sunt apreciate la adevarata lor valoare! si cel care a scris comentariul nr 8: mihaela paraianu chiar are calitati de antrenoare si se vede ca fetele sunt bine antrenate dar intotdeauna va exista o jucatoare in echipa care sa strice totul si sa se afirme ea ca e cea mai buna dar de fapt nu e asa! si prin chestiile astea ingroapa alte jucatoare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am pus comentariul numarul 8 si nu vad unde am spus ca Mihaela Paraianu are calitati de antrenoare am spus opusul mai citeste inca odata daca nu esti sigur de ceva...Daca veneai la meci te convingeai singur nu trebuia sa mai postez eu comentariul ala..

    RăspundețiȘtergere
  11. Paraianu nu a fost buna ca jucatoare, ca antrenoare nici atat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihaela Pîrîianu a fost căpitan al echipei naţionale şi are în palmares un loc 4 la CM, un loc 4 la CE şi un loc 7 la JO. Deasemenea, un titlu de campioană naţională, cu HC Zalău. În ceea ce priveşte calităţile sale de antrenor... cred că este prematur să ne dăm cu părerea, după un singur meci. În general, chiar şi antrenorii cu experienţă sunt greu de judecat atunci când preiau o echipă în timpul campionatului. Cu atât mai mult când echipa se află în situaţia de acum a Tomisului, adică are un lot de 10 jucătoare, dintre care doi portari... Cu siguranţa, însă, antipatia ta este de ordin personal şi atunci se explică. Dacă n-ar fi aşa, atunci ar fi şi mai grav, iar rezolvarea nu mai ţine de argumente, ci de tratament medical...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ii dau dreptate lui Paul...Numai judeca oamenii!! Mihaela este si o sa fie o jucătoare foarte buna si o sa iti arate si calitatile de antrenor cat de curand numai criticati voi din afara ..Da?

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru ANONIMUL care a postat conentariile 4,6,9...pentru ca eu cred ca e acelasi avand greseli si semne care se repeta: daca tot mai sunt in echipa 1-2 jucatoare cu experienta si de valoare de ce sa nu dam in ele???(am pus 3 ca sa te plagiez).Nu contesta nimeni ca Piraianu nu a fost o jucatoare de valoare dar asta demult rau si cred ca si datorita dictaturii numita Tadici, dar in ultimii 2 ani (pe putin) joaca din amintiri. Si asta o spun si antrenori consacrati asa ca nu mai are rost sa comentam. Cat despre antrenamentele pe care le conduce de vreo doua luni, lasa-ma...inafara de vreo doua lenese si loaze cu care se pupa, du-te si intreaba-le pe fete ce antrenamente fac. Asa cum s-a antrenat ea in ultimul an (mai deloc sau incetisor) cam asa si cu fetele face, si asta le convine loazelor si leneselor. Intreaba-le pe ele ca sa nu mai incerc eu sa te conving...asta daca nu cumva esti una sau pe langa una dintre ele, ca atunci ar trebui sa faci o autoanaliza si e greu asta. Fetele sunt bine antrenate??? (ca tine). Pai si atunci explica infrangerile si fluctuatiile de forma din ultima luna. Faci o figura frumoasa cu Oltchim si apoi pierzi atat de rusinos cu ZALAU, faci o figura frumoasa cu Roman si apoi pierzi rusinos cu Resita, ca sa nu mai vorbim de meciul cu Deva care avea doi interi de tinut,in rest nimic.Cu jucatoare ca Dana, Oana si Dinca care dupa 15 minute sunt verzi la fata si-si vomita ficatul de antrenate ce sunt, cu portari ca Didi care de galbena si sfrijita ce e ti-e frica sa nu lesine in poarta ce vrei sa faci? Cu pivoti ca Iova care are 80KG la 1,68 m si nu stie alceva decat ,,dami-o, dami-o!" si sa topaie pe semicerc sau prin semicerc disperata dint-o parte, iar cand joaca in aparare in plus nu e in stare sa opreasca suturi centrale de la 9-10 metri... Ele numai la handbal nu se gandesc, au alte indeledniciri, faptul ca joaca inca handbal fiind o conjunctura nefericita datorata plecarii a 2-3 titulare. Stia Craciun ce stia cand le tinea pe banca chiar daca conducea echipa cu 10 goluri. Si nu numarul scazut de jucatoare este problema pentru ca atat Resita cat si Deva aveau tot 1-2 jucatoare pe banca,ci lipsa de viziune,atitudinea delasatoare, cardasia pe care o au cu conducerea si cu anumite jucatoare frustrate din echipa. De fapt ce nu inteleg eu este problema care o ai privitor la Aneta, de care spui ca are gura mare, ca ingroapa alte jucatoare, ca strica totul si ca se crede cea mai buna, etc. Aneta a lipsit in ultima luna din echipa datorita unei accidentari la coapsa piciorului stang, si asta s-a vazut...cat despre gura ei mare cred ca deranjeaza pentru ca spune lucrurilor pe nume spre binele echipei si se lupta asa cum poate ca totul sa fie bine. Normal ca spune multe pentru ca stie multe si are dreptate. Are experienta de echipa foarte mare in ultimii ani jucand la nivel inalt, are 2-3 titluri de campioana nationala, 2-3 participari in Finale de Cupe Europene!!! S-a batut la campionat cu oltchimul in ultimii 5 ani!!! Le vorbeste si le cearta sau le lauda pe fete in cunostinta de cauza, are atitudine profesionista,PERSONALITATE, este serioasa dornica de performanta, are pregatire fizica si vointa si mai ales CONSTANTA in joc, ceea ce nu gasesti la multe jucatoare(ar trebui sa vorbiti cu antrenori ca MAriana TARCA, Herbert M, Craciun, si chiar Tadici, Musi si Puscas ca sa va convingeti). Cv-ul si cariera ei vorbesc de la sine, asa ca nu trebuie sa mai spuna cineva ceva...fetele ar trebui sa invete de la ea, sa preia de la ea rautatea si atitudinea profi, vointa si tupeul! Din pacate se gaseste cate un neavenit sau rau intentionat sa arunce cu noroi in necunostinta de cauza. Dupa ce ca doar ea mai e de echipa asta hai sa aruncam cu noroi si in ea. Lasa ca la vara pleaca ca sa nu mai ingroape alte valori si sa strice tot...problema e ca nu a dat cu ciocu si nu a fost in cardasie cu Slabu, Nicusor, Francu sau Zgabercea ca altele, desi i s-a propus, dar a refuzat elegant ca un sportiv profesionist ce este.

    RăspundețiȘtergere
  15. Aneta merita tot respectul ,chiar si ca jucatoare si ar merita si ca antrenoare.Daca erai la meciul dintre Tomis si Resita s-a vazut taria de caracter pe care o are..Parainau nu a indraznit sa tipe la ele !! De ce??? De frica sa numai joace nimica dupaia?? Aneta "a tipat" la Arfir sa numai joace atat de des cu pivotul daca nu pote..si asa a facut...Cand echipa a avut nevoie si asta s-a intamplat in mai multe randuri ea a stat si in aparare cat si in atac...Asa ca numai vorbiti voi,cei care nu stiti nimica despre handball,despre oamenii cu adevarat buni...Sau sa ii jigniti pe la spate..Si ai zis ca jucatoarele lesina in timpul meciului..Si ca fac antrenamente de toata minunea..Are antrenamente o data pe zii cate 2 oare...Cate odata se intampla sa aiba 2,3 antrenamente..cum explicati asta???Slabu ce face cu bani..??ca vad ca jucatoare nu aduce??Autoritatile locale vor performante atat de la juniori cat si de la seniori,..La juniori numai zic..Ca trebuie sa isi plateasca ei pe luna 4 milioane ca sa mearga in turnee...HCM este ajutat de Consiliu ca este Campioana Romaniei.."nu ajutam Tomisu ca nu are performante"cum ar vrea sa faca performante cu 10 jucatoare in lot.dintre care 2 portari deci o singura rezerva pentru jucatoarele de camp...Daca Slabu isi rezolva probleme cu bani la Federatie nu mai ajungea Tomisu de rasu campionatului...Cristina Zamfir ce face??Cine se crede ea??Nu vreau sa vin la antrenamente...!!Cine este ma??Este vreo mare jucatoare???Ar trebuie sa i se rezilieze contractul si sa numai aiba drept de joc la nici o echipa pana la expirarea contractului adica pana in 2012...Georgeta Grigore...Este stangace si singura stagnace din echipa...In meciul cu Oltchim a innebunit-o pe Terezasi pe Smedescu cu Resita a innebunit publicul..si celelalte jucatoare..Ii este frica sa arunce ..la intaltimea ei ar trebuie cand prinde mingea sa arunce ..Dar degeaba spunem daca ea face tot ce vrea ...Nu zic sa se ia dupa noi ...Da banuiesc ca Ion Craciun trece pe la antrenamentele Tomisului Si chiar si la meciuri!!Vrea bani si pe niste vorbe??Daca nu o sa se aduce un antrenor la echipa asta cat de repede posibil o sa se aleaga praful !!!

    RăspundețiȘtergere
  16. tu ai habar dc mihaela sa antrenat foarte usor in ultima perioada? este foarte grav accidentata la tendon.fetele nu sunt nici lenese nici loaze nu e frumos ca le jignesti.un meci nu seamana unul cu altul.nu cred k arfir carstea si dincu isi vomita ficatul dupa 15 min,fetele chiar rezista,iovanescu e un pivot foarte bun care nu multi pivoti din liga nationala prind mingiile cum le prinde ea..este un pivot de perspectiva,iar aparare ea nu a jucat pana acum.daca te-ai fi uitat la meciuri ai fi vazut k ea joaca atacul si barcan schimba pe aparare ca nu prinde mingiile ca iovanescu.nu cred ca au alte indeletniciri.

    RăspundețiȘtergere