26 iulie 2011

Florentin Pera este noul antrenor al Tomisului

Florentin Pera (foto: eMM)
Începând de astăzi, Tomis Constanţa are un nou antrenor, în persoana reşiţeanului Florentin Constantin Pera. Acesta a ajuns la o înţelegere cu noua conducere a clubului constănţean, urmând a antrena formaţia de la malul mării în următoarele două sezoane. "Ne bucură faptul că proiectul nostru l-a convins pe domnul Pera, un antrenor pe care l-am remarcat, în sensul bun al cuvântului, din confruntările Tomisului cu echipele pe care le-a antrenat. Faptul că pornim la un nou drum, cu un antrenor tânăr, cel mai tânăr din Liga Naţională, cu o echipă foarte tânără, poate cea mai tânără din prima ligă, reprezintă un gest de mare curaj, iar viitorul ne va spune dacă am luat decizia cea mai bună. Atât noi, cât şi domnul antrenor, suntem conştienţi de Everestul care stă în faţa noastră. Nu va fi uşor, dar dacă vom reuşi, cu atât mai frumoasă va fi această nouă poveste din handbalul feminin constănţean", a declarat Paul Alexe, directorul executiv al grupării tomitane. Pentru primul sezon, Florentin Pera are de atins două obiective: menţinerea echipei în Liga Naţională şi construcţia unei echipe competitive, bazată pe un nucleu de jucătoare tinere, dar cu mare potenţial, cărora li se vor alătura câteva jucătoare cu mai mare experienţă competiţională. "Am venit cu sufletul deschis şi mă alătur echipei care a demarat acest proiect ambiţios de menţinere a handbalului feminin constănţean acolo unde îi este locul, adică în prima ligă. Prioritară, în acest moment, este completarea lotului cu cel puţin patru jucătoare cu experienţă, care să dea consistenţă echipei actuale şi fără de care ne-ar fi greu să emitem pretenţii. Ne dezavantajează faptul că începem pregătirea cu o întârziere destul de mare, dar vom munci mai mult pentru a recupera timpul pierdut. Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu multă muncă şi răbdare, împreună vom reuşi!", a declarat, la rândul său, Florentin Pera. 
În vârstă de 31 de ani (născut la 18 noiembrie 1979), Pera reprezintă unul dintre vârfurile noii generaţii de antrenori români şi, în ciuda tinereţii sale, are o experienţă notabilă pe prima scenă a handbalului feminin autohton. Fost jucător la Arad şi Reşiţa, Florentin Pera şi-a început activitatea de antrenor la Liceul Sportiv din Reşiţa, iar prima prima sa experienţă la senioare s-a petrecut în 2004, când s-a aflat la conducerea echipei din oraşul său natal, Reşiţa. Au urmat două experienţe la Mureşul Tg.Mureş şi CSM Cetate Deva, apoi, din 2008, a revenit la Universitatea Reşiţa, echipă pe care a preluat-o de pe ultima poziţie din Divizia A şi, după un singur sezon, a promovat-o în Liga Naţională.
În această seară, Florentin Pera a asistat la un meci-şcoală între Tomis şi echipa de junioare I a CSŞ 1 Constanţa, iar mâine dimineaţă va conduce primul antrenament al constănţencelor.

Un comentariu:

  1. JUCATOARE TOMIS28 iulie 2011 la 12:07

    BINE ATI VENIT LA ECHIPA!! SPER SA FACEM O TREABA BUNA IMPREUNA SI VA UREZ MULT SUCCES!

    RăspundețiȘtergere