31 iulie 2010

Lucrările de extindere a Sălii Sporturilor trimit Tomisul la Medgidia

Visul suporterilor constănţeni de a-şi vedea la lucru favoriţii de la HCM Constanţa în cea mai importantă competiţie europeană, Liga Campionilor, începe să prindă din ce în ce mai mult contur. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni a fost semnat, în condiţiile legii, contractul de prestări servicii în vederea realizării proiectului de extindere a Sălii Sporturilor cu firma SC Arcadis TGH. Pentru ca HCM să aibă acceptul Federaţiei Europene de Handbal (EHF) de a disputa partidele pe teren propriu, este necesar ca actuala suprafaţă a Sălii Sporturilor să fie mărită cu câte 70cm pe fiecare latură a terenului. Datorită urgentării lucrărilor de golire a apei din subsolul Sălii Sporturilor, s-a putut scoate planul de urbanism în vederea începerii lucrărilor de renovare care constau în demolarea celor două rânduri de gradene necesare extinderii suprafeţei de joc.
Durata lucrărilor se va întinde până pe 15 septembrie, iar prima partidă oficială în noua sală ar putea avea loc în perioada 22-26 septembrie, atunci când campioana României va disputa pe teren propriu, prima partidă din actualul sezon al Ligii Campionilor, împotriva echipei Croaţia Zagreb. În aceste condiţii, echipa feminină de handbal Tomis Constanţa v-a trebui să dispute primul meci de pe teren propriu din viitorul sezon (cel cu CSM Bucureşti, din 12 septembrie), cel mai probabil, la Medgidia.
Pentru realizarea acestui proiect, DSJ Constanţa a cerut şi a primit sprijinul Consiliului Judeţean, al Şantierului Naval Constanţa, Institutului de Proiectare (inginer de rezistenţă - Caradima Stere) şi Inspectoratului de Stat în Construcţii zona sud-est (inginer Gigi Chiru).
(articol apărut în "Telegraf")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu