15 mai 2011

Înfrângere în ultimul meci al sezonului

Tomis Constanţa - HC Dunărea Brăila 29-30 (14-16)

Foto: Telegraf Constanţa
Tomis Constanţa a încheiat cu o înfrângere un sezon dificil, în care problemele finaciare ale principalului susţinător financiar, Gheorghe Slabu, s-au rasfrânt şi asupra evoluţiei echipei medaliate cu bronz cu doar un sezon în urmă. Chiar şi aşa, tomitanele pun punct campionatului cu sentimentul datoriei împlinite, suporterii Tomisului mulţumindu-le pentru modul în care au apărat şi respectat culorile echipei de la malul mării. O atitudine care nu a rămas fără ecou la nivelul noii conduceri a clubului, care, la finele jocului de astăzi, a anunţat că doreşte ca reconstrucţia echipei să înceapă pe "fundaţia" actualului grup de jucătoare. "Toate fetele au dat dovadă de caracter şi de loialitate faţă de culorile clubului şi este datoria noastră morală să fie primele cărora să le propunem un nou contract. Vom avea discuţii individuale cu fiecare şi apoi, în funcţie de cele care vor alege să continuie alături de Tomis, dar şi de doleanţele conducerii tehnice a echipei, vom vedea pe ce posturi trebuie să întărim echipa", a declarat Cristian Zgabercea, preşedintele Fundaţiei pentru Promovarea Sportului Constănţean. "Dorinţa noastră este ca handbalul feminin constănţean să revină în prim-planul handbalului românesc şi să se alinieze nivelului de performanţă al celorlalte echipe sportive constănţene. Faptul că anul viitor retrogradează patru echipe ne avertizează asupra faptului că ne aşteaptă un sezon foarte dificil, dar obiectivul nostru va fi revenirea în cupele europene. Toate echipele constănţene susţinute de autorităţile locale evoluează la un nivel înalt, iar handbalul feminin nu va face excepţie", a mai adăugat oficialul constănţean.
În ceea ce priveşte meciul care a punctat finalul sezonului 2010-2011, Tomisul a trebuit să recunoască superioritatea unui adversar, HC Dunărea Brăila, care dispune de un lot valoros, omogen şi în care internaţionala Ada Moldovan rămâne, indiscutabil, liderul şi capul limpede de care are nevoie orice echipă! Constănţencele au început bine jocul, au condus cu 9-3 după primul sfert de oră, însă lipsa unei "bănci" solide (antrenoarea Mihaela Pîrîianu a avut la dispoziţie doar 10 jucătoare...) şi-a spus cuvântul, iar oaspetele au revenit gol cu gol, au trecut la conducere în finalul reprizei şi s-au impus la limită, 30-29, dar fără mari emoţii. Din păcate, spectacolul oferit de cele două echipe a fost umbrit de prestaţia mediocră a arbitrilor reşiţeni Dorinel Gurbina şi Emilian Stanciu. Aflaţi în lotul de perspectivă al arbitrilor români, cei doi au dat dovadă de mari carenţe în interpretarea regulamentului şi a fazelor de joc, dovedind că un meci de Liga Naţională reprezintă, totuşi, o pălărie mult prea mare pentru ei. Cel puţin acum...
Tomis Constanţa (antrenoare: Mihaela Pîrîianu): Mihaela Petrescu 12 intervenţii salvatoare, Raluca Avram - portari; Aneta Barcan 3 goluri, Nicoleta Rusu 2, Alexandra Iovanescu, Daniela Arfir 4, Diana Pătru 6, Oana Cîrstea 13, Georgeta Grigore, Andreea Dincu 1.
HC Dunărea Brăila (antrenoare: Alexandrina Soare): Gabriela Vasile, Elena Voicu - portari; Andreea Adespii 1, Raluca Irimia 2, Irina Tomuleanu, Liliana Crăciun 5, Adina Brot 2, Nicoleta Eşanu 1, Ada Moldovan 10, Irina Lazarin 7, Janina Luca 2, Ana Maria Lazăr, Gabriela Perianu. 
Au arbitrat: Dorinel Gurbina şi Emilian Stanciu (CS).
Tomis Constanţa a încheiat sezonul 2010-2011 pe locul 10. 

2 comentarii:

  1. Bravo fetelor ati jucat exemplar...Da ce sa faci cand joaca 9 contra 7...Ati facut un meci exccelent...Si sper ca fetele sa se mai gandeasca inaine sa paraseasca aceasta echipa minunata..Care sunt sigur ca la anu v-a reusi un parcurs exceptional..Succes Fetelor !! si sper sa ramna toate fetele la echipaa..

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari tuturor fetelor care au evoluat in acest retur dificil (ca si pentru meciul de ieri, cind s-au luptat de la egal la egal cu o echipa momentan superioara)...bravo lor pentru atitudine si pentru felul in care au inteles sa demonstreze ca in sport banii nu sint totul si ca mai exista si caractere, nu numai mercenare...Cred cu toata convingerea ca sezonul viitor vom revedea TOMIS-ul care s-a clasat pe locul 3 anul trecut si cel din turul coampionatului. Inca o data felicitari, fetelor, multumiri si mult succes anul viitor.

    RăspundețiȘtergere