6 iulie 2011

Căpitanul a capitulat...

Aneta Barcan a părăsit Tomisul. După două sezoane, în care a pus umărul la atingerea celor mai importante performanţe a grupării de la malul mării din ultimii 25 de ani (locul trei, în sezonul 2010-2011 şi calificarea în optimile Cupei Cupelor), Căpitanul a capitulat. Cu demnitate. A crezut în salvarea corabiei constănţene până în ultima clipă, a fost liantul care a "legat" un colectiv aşa cum handbalul feminin constănţean nu mai avusese de mulţi ani. A reuşit, într-un timp atât de scurt, să devină un simbol al echipei Tomisului, asupra căreia şi-a pus amprenta, prin profesionalism şi devotament, mai mult decât au reuşit jucătoare poate mai talentate (unele descoperite şi formate la Constanţa!), dar pentru care culorile clubului n-au reprezentat niciodată mai mult decât o sintagmă fără conţinut.

Pentru tot, lumea handbalului constănţean îţi mulţumeşte, Aneta Barcan! Mult succes la noua ta echipă.

8 comentarii:

  1. Am primit un comentariu la acest articol. Nu îl voi publica până în momentul în care autorul său nu va ieşi de sub anonimat, mai ales că are în conţinut mai multe inexactităţi. Tot atunci voi da şi răspunsul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce inexactitati are acel comentariu???Domnule Alexe stiti foarte bine ca s-a scris in acel comentariu este foarte adevarat.Pacat ca nu sunteti sinceri nici cu jucatoarele, nici cu publicul constantean..probabil nici cu voi insiva.nu conteaza numele meu,conteaza ca nu sunteti corecti si nu apreciati decat pe cei care va calca in picioare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari pentru ce a facut pentru echipa si numai succesuri !! O sa imi fie si mie si fanilor dor de ea.!! Si iti multumim ca ai acceptat prenlungirea contractului cand echipa avea mare nevoie de jucatoare !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt multi care vor arunca cu noroi in Aneta spunand ca e o mercenara si ca a stat la Constanta numai pentru bani, caci asa ne place noua romanilor sa dam cu......in fasole, dar daca Tomisul a pierdut ceva valoros in ultimii ani acel lucru este Aneta Barcan, care fara nici un interes a venit la aceasta echipa si a pus suflet trecand peste toate problemele aparute si incercand sa insufle profesionalism si experienta tuturor jucatoarelor. Sunt oameni care afirma ca "are gura mare", ca "se lua de celelalte jucatoare" dar nimeni, si repet nimeni nu s-a intrebat de ce a facut Aneta lucrul asta? Pentru ce se zbatea si se lua de toata lumea? Pentru bani???
    Raspunsul este PROFESIONALISM SI PERFORMANTA si este greu de inteles de carcotasi si cei care nu au facut niciodata asa ceva...a refuzat cu incrancenare sa se linisteasca si sa se retraga in indulgenta si anonimat, sperand pana in ultima clipa, chiar si dupa, ca cineva o va intelege si-si va indrepta privirea si catre aceasta echipa. Din pacate lucrurile au mers rau si foarte rau de la preluarea echipei de catre autoritatile locale, iar faptul ca nu au mai fost rezultate nu este o scuza.
    In noiembrie 2010, acum nici 10 luni echipa era condusa de Craciun si era pe locul trei, se batea cu Clujul la locul 2 pierzand la ei acasa cu doar 3 goluri in situatia unui arbitraj ostil, Cluj care face apoi egal cu Oltchim! Problemele financiare fac inerenta plecarea sau retragerea antrenorului si a urmatoarelor jucatoare in ordine cronologica: Cracana,MAieran, Mateescu, Paraianu, Zamfir, Patuleanu, Talvac toate titulare. Neajutorat financiar se retrage si finantatorul Ghe. Slabu in luna ianuarie, incercand in disperare de a salva echipa, sa faca o fuziune cu Bacaul. Ambitiile au facut ca aceasta fuziune, benefica cred eu in situatia in care autoritatile bacauane erau pregatite sa aloce 20 miliarde lei pentru retur, sa cada si mai rau sa creeze tensiuni atat locale cat si in sanul echipei. Si pentru ce? ca numai dupa 6 luni in urma promisiunilor repetate si neonorate repetat, echipa sa se afle in pragul desfiintarii, cu grave probleme financiare si de efectiv...

    RăspundețiȘtergere
  5. CONTINUARE....Intrebarea se pune de ce a fost nevoie de aceasta tergiversare, doar de dragul unor interese locale financiare sau de patrimoniu?
    Distrugerea unei echipe frumoase si a unui vis din orgoliu si incapatanare locala nu face cinste unui oras mare numit Constanta, in situatia in care se putea realiza fuziunea, salva echipa si pastra si patrimoniu pe plan local! Ce sa intelegem din ce s-a intamplat decat ca, desi au aruncat cu noroi in Slabu si performanta echipei, marjand pe ineficienta manageriala si financiara, prin dezinteresul manifestat si inexistenta unei gandiri manageriale, au facut mai rau si au distrus totul in numai 6 luni. Bineinteles ca nu exista vinovati si ca se va da vina pe "mostenirea grea", dar in toata aceasta ecuatie s-a uitat un lucru, ca mai exista si jucatoare care au muncit cu indarjire si incredere ca lucrurile se vor indrepta. Ele sunt de fapt actorii principali ai acestei piese de teatru, iar unele dintre ele chiar nu au facut figuratie, dandu-si sufletul pe teren. Iar ele au fost conduse si motivate de catre Aneta, o jucatoare care a facut intr-un an si jumatate de la venirea la Constanta, mult mai mult decat "personalitatile" si autoritatile locale.
    Carcotasii, nulitatile si indolentii au dreptul sa scrie si sa arunce cu noroi in eroii nostri, caci suntem o tara libera, dar noi, cei care stim cum au stat lucrurile, trebuie sa luam atitudine si sa spunem adevarul, oricat de dureros si periculos ar fi. De aceea salut initiativa lui Paul de a opri mesajul care banuiesc ca aducea afronde si jigniri capitanului Aneta Barcan si sunt sigur ca autorul nu-si va desvalui identitatea.
    Acesta nu este un comentariu laudativ la adresa lui Slabu, Craciun sau Aneta, este o evocare a adevarurilor si o relatare a faptelor vazute de catre un suporter apropiat, din interiorul si exteriorul echipei. Din pacate va fi si ultimul meu comentariu, pentru ca, consider ca odata cu plecarea lui Aneta, spiritul si flacara acestei echipe s-a stins.Poate sunt subiectiv, dar aceasta este parerea mea si mai consider ca, la Club si in sala, fara lipsa de respect fata de regretatul Zoran, ar trebui sa existe poze si cu alti oameni care "si-au pus amprenta" pe handbalul feminin Constantean, iar Aneta ar trebui sa se numere printre ei.
    Cu parere de rau pentru plecarea ADEVARATULUI CAPITAN, si stiind ca voi da nastere la acide comentarii, ai urez noroc, sanatate si succes si ai multumesc de mii de ori omului si jucatoarei Aneta Barcan pentru ce ne-a invatat in ultimii 2 ani. Deasemenea o rog sa ierte rautatile si mojiciile unora dintre asazisi suporteri sau jucatori, invidia si prostia lor neputand pata amintirile frumoase si performantele pe care n-i le-a oferit aceasta jucatoare alaturi de colegele ei de cand a venit la Constanta.
    O rog deasemenea sa nu renunte la handbal, in pofida varstei pe care o are fiind una dintre marile valori ale acestui sport in Romania. Hanbalul feminin romanesc ar fi mai sarac fara ea!
    MULTUMIM CAPITANE!
    SEMNAT: UN SUPORTER ADEVARAT

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitarii pentru acest comentariu...M-a emotiionat foarte tare..!! Sunt sigur ca le-ai inchis gura la toti..!!Acuma depinde numai de conducere si de autoritazile locale...Mult Succes Aneta..Si imi pare rau ca nu o sa ne mai vedem ( la antrenamente ) ...:)..

    RăspundețiȘtergere
  7. intradevar un capitan de valoare a pierdut handbalul constantean...si totusi te rugam paule sa ne mai spui si noua detalii din culise...cine a mai ramas....de ce nu au inceput fetele pregatirea si daca sa mai speram din toamna la meciurile fetelor... radu mihai

    RăspundețiȘtergere
  8. Din păcate, nu am prea multe răspunsuri... Sper să se clarifice lucrurile în două-trei zile.

    RăspundețiȘtergere