17 octombrie 2010

Tomis în recital!

Tomis Constanţa - HCM Roman 32-18 (12-7)

La prima apariţie din actualul sezon în faţa suporterilor constănţeni, Tomis Constanţa a oferit un spectacol încântător, reuşind să obţină un succes categoric în faţa uneia dintre echipele importante ale Ligii Naţionale, HCM Roman. Venite pe litoral cu gândul revanşei, după ce în finalul sezonului trecut au fost scoase din Europa chiar de constănţence, fetele antrenate de Cornel Bădulescu au intrat mai bine în joc şi conduceau cu 2-0, după primele 5 minute. Gazdele şi-au păstrat calmul, i-au acordat o atenţie sporită Ameliei Busuioceanu, "creierul" echipei romaşcane, reuşind să treacă la conducere până la jumătatea reprizei (4-3, min.14). Cu o apărare exactă, aşa cum ne-au obişnuit în ultimele partide, elevele lui Ion Crăciun au câştigat minge după minge, iar contraatacurile şi "trasoarele" Cristinei Zamfir (foto, excelentă la 9m!) au mărit ecartul pe tabela de scor în faţa unei adversare reduse la statutul de sparing-partener! La pauză, Tomis conducea cu 5 goluri (12-7), iar partea a doua a meciului nu a făcut decât să adâncească prăpastia dintre cele două echipe, spre încântarea spectatorilor prezenţi în tribune. Finalul meciului a scos-o în prim-plan pe Andreea Tîlvîc, care a perforat poarta oaspetelor din toate poziţiile, oferind Tomisului cea mai categorică victorie din actualul sezon: 32-18. Un succes care propulsează formaţia de la malul mării pe locul doi în clasamentul Ligii Naţionale (cu 9p, la egalitate cu Universitatea Cluj şi CSM Bucureşti), o clasare... pentru care trebuie săpat adânc în istoricul clubului pentru a vedea când s-a mai înregistrat!
În următoarea etapă, Tomis se deplasează la Reşiţa, pentru a întâlni formaţia locală, Universitatea. Meciul este programat duminică, 24 octombrie.

Sala Sporturilor Constanţa. 700 spectatori.
Tomis (antrenori: Ion Crăciun şi Florin Cazan): Smedescu 7 intervenţii salvatoare, Avram 1, Petrescu 1 - portari; Tîlvîc 10, Zamfir 10, Mateescu 3, Barcan 3, Rusu 2, Pătru 2, Pîrîianu 1, Arfir 1, Cîrstea, Iovănescu, Pătuleanu.
HCM Roman (antrenor: Cornel Bădulescu): Cristescu 5 intervenţii salvatoare, Polocoşer 2 - portari; Varga 4, Strungaru 3, Marin 3, Busuioceanu 3, Horobeţ 2, Gherman 2, Stoleru 1, Tiţa, Dudescu, Ivan, Iuganu, Pop.
Au arbitrat: Bogdan Stark şi Romeo Ştefan.
Aruncări de la 7m: 3/1 - 6/4. Eliminări: 4/6.

UPDATE
Ion Crăciun, antrenor Tomis: "Felicit echipa pentru felul cum a abordat jocul cu Roman, s-a luptat şi s-a dăruit exemplar. Fetele muncesc foarte mult la antrenamente şi acest lucru se vede şi în teren, jucăm din ce în ce mai bine. Am fost mai pragmatici astăzi decât adversarele, ne-am apărat mai bine şi am jucat foarte bine cartea contraatacului. Mi-aş dori ca şi conducătorii să se ridice la înălţimea acestor fete, să îşi îndrepte şi spre noi autorităţile locale privirea. Doar domnul Slabu nu poate susţine la nesfârşit o echipă de talia Tomisului".

Cornel Bădulescu, antrenor Roman: "Am făcut cel mai slab meci de pănă acum, s-a văzut că gazdele dispun de un lot mai omogen. Din păcate nu am strălucit astăzi, ne vom concentra să câştigăm meciurile de acasă".

(declaraţii oferite pentru www.handbalvolei.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu