10 octombrie 2010

Tomis învinge la Deva şi urcă pe podiumul Ligii Naţionale

Tomis Constanţa a bifat o nouă victorie în Liga Naţională, fetele conduse de Ion Crăciun şi Florin Cazan impunându-se clar, 29-22 (14-11), pe terenul incomodei echipe hunedorene, CSM Cetate Devatrans. Gazdele au intrat mai bine în joc şi au condus cu 2-0 după primele minute. Pe fondul unei mai bune organizări a apărării, tomitanele au revenit rapid şi au trecut la timonă, jocul transformându-se pentru devence într-o continuă cursă de urmărire. O cursă fără sorţi de izbândă, jucătoarele Tomisului conducând  ostilităţile până la final, cu calm şi maturitate. Mai mult, antrenorul Ion Crăciun şi-a permis să ruleze întreg lotul, oferindu-le şansa de a juca şi jucătoarelor mai puţin folosite până acum. 
Pentru Tomis au marcat: Mateescu 9, Zamfir 6, Rusu 5, Pătru 4, Tîlvîc 3, Pîrîianu 1, Cîrstea 1. O evoluţie foarte bună a avut şi Mihaela Smedescu, care a contabilizat 11 intervenţii salvatoare. Au mai jucat pentru Tomis, Barcan, Pătuleanu, Iovănescu, Arfir, Petrescu şi Borodi-Avram. De la gazde, principala marcatoare a fost Carmen Cartaş, jucătoarea născută şi crescută la Constanţa înscriind 10 goluri.
În urma acestei victorii, Tomis acumulează 7 puncte în clasamentul Ligii Naţionale, urcând pe locul trei, după Oltchim Rm.Vâlcea (10p) şi Universitatea Jolidon Cluj (9p), la egalitate cu CSM Bucureşti (care are însă golaveraj inferior). Etapa viitoare, Tomis va susţine primul său meci la Constanţa, în actualul sezon, după "exilul" forţat de la Medgidia. Adversara constănţencelor va fi HCM Roman, meciul fiind programat să se desfăşoare duminică, 17 octombrie, de la ora 11.00. 

Un comentariu:

  1. Bravo, TOMIS ! Pacat de egalul cu CSM Bucuresti, pe care le-am avut in mina...am fi avut 8 puncte acum si o singura infringere - cu Oltchim, care oricum... nu se pune :).
    Sa speram ca vom continua pe linia aceasta, mai ales ca avem un program destul de bun in continuare...Hai fetelor, hai TOMIS-ul !!!

    RăspundețiȘtergere