15 decembrie 2010

România s-a calificat în semifinalele Euro 2010!

Cristina Neagu şi-a reconfirmat clasa mondială, conducând echipa României către un loc în careul de aşi al EURO 2010 (foto: www.ehf-euro.com)
Echipa naţională feminină de handbal a României s-a calificat în semifinalele Campionatului European, competiţie ce se desfăşoară în Danemarca şi Norvegia. După victoria obţinută în primul meci din grupa principală (31-22 cu Croaţia), fetele conduse de Radu Voina aveau nevoie de un rezultat pozitiv în cel de-al doilea joc, împotriva Muntenegrului, pentru a păstra şanse de calificare în semifinale. După o încleştare teribilă, în care Cristina Neagu a câştigat clar duelul său cu vedeta ex-iugoslavelor, Bojana Popovic, România s-a impus cu 23-21 (13-12).  Un rezultat care a scos Muntenegrul din cursa pentru un loc în careul de aşi al competiţiei şi  a făcut din confruntarea România - Rusia (programată joi) o veritabilă finală pentru un loc în semifinale. Ca niciodată însă, emoţiile suporterilor români n-au durat decât... încă trei ore! Spania, echipa care frângea speranţele româncelor la o medalie mondială, în urmă cu un an, avea să ofere fetelor noastre un cadou neaşteptat. Ibericele, care nu mai aveau nicio şansă de a accede în semifinale, au făcut un joc excelent contra Rusiei, admininstrând fetelor lui Trefilov o corecţie usturătoare: 30-22! A urmat victoria logică a Danemarcei, 31-19 cu Croaţia, şi echipa României are, matematic, certitudinea calificării în semifinale! Acumulând 6 puncte, fetele noastre nu mai pot pierde locul doi în grupa principală, însoţind gazdele daneze în penultimul act al festinului european. Mâine, când au loc ultimele trei meciuri din a doua grupă principală, România îşi va afla adversara din semifinala programată sâmbătă, la Herning (Danemarca), de la ora 15.30 (ora României). Neagu şi compania urmează să înfrunte, pentru accederea în finala competiţiei, câştigătoarea grupei principale II, cel mai probabil una dintre echipele Suediei sau Norvegiei. Suedezele joacă împotriva Ungariei şi, dacă vor câştiga, îşi asigură primul loc în grupă. În cazul unui alt rezultat, ar putea profita Norvegia, care porneşte cu prima şansă în disputa cu Olanda.
Prin calificarea în semifinale, România repetă cea mai bună performanţă la un Campionat European, după semifinala disputată în 2000, la Bucureşti.

UPDATE: România va întâlni Suedia în semifinalele EURO 2010!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu