23 decembrie 2010

Tomis întâmpină Crăciunul cu masa goală...

La capătul unui an în care Tomis Constanţa a urcat pe podiumul Ligii Naţionale, după o pauză de 25 de ani, reuşind calificarea în optimile de finală ale Cupei Cupelor, handbalistele constănţene au parte de un Crăciun trist... Criza financiară gravă pe care o traversează clubul constănţean nu şi-a găsit, din păcate, rezolvare, iar handbalul feminin de la malul mării riscă să devină amintire... În ciuda promisiunilor venite din partea autorităţilor locale, mult aşteptatul ajutor financiar întârzie, iar preşedintrele Gheorghe Slabu dă, la rândul său, neputincios din umeri. "Am sperat că vă vom putea oferi, înainte de Crăciun, măcar o mică parte din datoriile financiare pe care le avem. Ne bazam pe promisiunea făcută de reprezentanţii autorităţilor locale, care au spus că vor ajuta şi echipa noastră. Din păcate, se pare că nu s-au găsit fondurile necesare şi nu vom putea primi nimic până pe 10 ianuarie, anul viitor", le-a transmis Gheorghe Slabu, jucătoarelor tomitane.
Astăzi, la antrenamentul programat dimineaţă la Sala Sporturilor, jucătoarele erau foarte afectate de situaţia creată, multe dintre ele afirmând că au ajuns la capătul răbdării. "Nu înţelegem de ce nimeni nu doreşte să ajute această echipă. A trecut mai bine de un an de când primim doar promisiuni. Eu cred că în toată această perioadă am dat dovadă de seriozitate, de caracter, şi am reprezentat Constanţa cu demnitate, atât în competiţiile naţionale, cât şi în Europa. Nu am cerut decât să fim respectate pentru munca noastră. Nu s-a aşteptat nimeni să primim toate restanţele financiare acum, dar nici să fim lăsate fără nici un ban înaintea Sărbătorilor şi să fim nevoite să cerem bani de la părinţi ca să putem petrece Crăciunul alături de cei dragi! Este frustrant ca după un an în care am demonstrat că suntem o echipă de valoare, în cel mai performant sport de echipă din România, ni se dă de înţeles că performanţa noastră nu a fost dorită...", a spus, la rândul său, căpitanul echipei, Aneta Barcan. În această după-amiază, urma să aibă loc o nouă întâlnire între jucătoare şi conducerea clubului. "Sper într-un ...miracol de Crăciun, dar, din păcate, miracole apar doar în filme. Vom discuta cu fetele, să vedem ce putem face, dar mi-e teamă că multe dintre ele vor alege să îşi depună memorii şi să părăsească echipa. Eu nu le mai pot promite nimic", a spus preşedintele Slabu, confirmând întâlnirea din această după-amiază.
Ultimele două antrenament programate înainte de Crăciun au fost anulate, la fel şi participarea la turneul de pregătire de la Rm.Vâlcea, programat săptămâna viitoare. Dealtfel, pentru prima oară după 1990, tradiţionala masă din Ajunul Crăciunului, la care participau conducerea clubului, jucătoarele şi antrenorii, nu va mai avea loc. Următorul meci oficial al Tomisului este programat pe 9 ianuarie 2011, la Constanţa, contra HCM Baia Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu