13 noiembrie 2010

Egal în Madeira, calificarea este mai aproape!

Foto: Aspress
Tomis a trăit periculos primul său meci în Cupa Cupelor! Avertizate de către antrenorul Ion Crăciun că nu trebuie să-şi subestimeze adversarele, constănţencele au intrat uşor relaxate (sau... doar obosite după meciurile şi drumurile din ultima săptămână?!), oferindu-le gazdelor un start lansat de meci: 3-0 (min.4). Îndemnate la calm de pe margine, tomitanele au preluat controlul şi conduceau cu 5-3, după primele 10 minute. Din păcate, greşelile nu s-au oprit, atât în apărare, dar mai ales în atac, astfel că gazdele au echilibrat disputa până la jumătatea reprizei. Totuşi, valoarea superioară a Tomisului se părea că va face diferenţa, oaspetele reuşind să se desprindă la trei goluri, 13-10 (min.25). A urmat o dublă eliminare, la Aneta Barcan şi, apoi, Cristina Zamfir (ambele decizii, justificate), conjunctură favorabilă de care insularele au profitat din plin, intrând la vestiare în avantaj: 14-13! Mai mult, în repriza a doua, sarabanda erorilor continuă în tabăra noastră, Tomisul o pierde şi pe Mihaela Pîrîianu (suspectă de ruptură musculară!), iar Madeira îşi urcă suporterii la nivelul extazului: 22-18 (min.44) şi 25-20 (min.49)!  Lucrurile păreau să  meargă din ce în ce mai rău, Andreea Tîlvîc acuzând şi ea o lovitură puternică la coapsă. Încurajate din tribune de un mic grup de suporteri români şi "biciuite" verbal de pe margine de către Ion Crăciun, constănţencele îşi revin din pumni şi recuperează punct cu punct. Finalul este interzis cardiacilor! La 27-27, cu 11 secunde înainte de final, Juliana Sousa (fosta jucătoare a Rulmentului Braşov) are golul victoriei în mână, însă trimite cu podeaua şi... în transversala porţii apărate de Raluca Avram, o aruncare de la 7 metri. Aneta Barcan recuperează, iar constănţencele au şansa unui ultim contraatac, însă gazdele se repliază rapid şi Andreea Tîlvîc este blocată, iar aruncarea de la 9 metri, din ultima secundă, lasă tabela neschimbată! Un rezultat de egalitate care are darul de a răsplăti consecvenţa şi ambiţia portughezelor, dar care oferă prima şansă de calificare în optimile Cupei Cupelor echipei noastre. Returul este programat duminica viitoare, la Sala Sporturilor din Constanţa, cu începere de la ora 11.00.

Tomis Constanţa (antrenor: Ion Crăciun): Smedescu 6 intervenţii, Avram 3, Petrescu - portari; Tîlvîc 6 goluri, Barcan 6, Zamfir 5, Rusu 3, Mateescu 3, Pîrîianu 2, Pătru 2, Pătuleanu, Cîrstea, Iovănescu, Dincu (prezentă la teren).

Madeira Andebol SAD (antrenor: Jose Franco): Gouveia, Ganau - portari; Aguiar 7, Sousa 6, Andrade 5, Tavares 3, Alves 3, Abreu 2, Andrade 1, Correia, Sabino, Silva, Goncalves, Franco.

Au arbitrat: Carla Van Dijk, Yvonne Wijtenburg (Olanda). Delegat EHF: Michel Dockwiller (Franta).
Spectatori: 500. Aruncari de la 7m: 4 (3) / 3 (3). Eliminari: 5 / 4.

2 comentarii:

  1. Ce se aude cu Mihaela si cu Andreea ?...sint grave accidentarile ?...Joaca duminica ?...

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu de spus, acum. Abia în această dimineaţă echipa a ajuns la Constanţa. Vom vedea în zilele următoare cum se simt cele două.

    RăspundețiȘtergere