22 noiembrie 2010

Tomis, în premieră în optimile Cupei Cupelor!

Handbalistele de la CS Tomis Constanţa au reuşit o nouă performanţă: calificarea în optimile de finală ale Cupei Cupelor, după o remiză şi o victorie clară în „dubla“ cu SAD Funchal Madeira. Fetele lui Crăciun speră ca aventura europeană să fie cât mai îndelungată!

După remiza (27-27) de la Funchal, din prima manşă a turului trei al Cupei Cupelor, handbalistele de la CS Tomis erau mari favorite în duelul cu SAD Madeira, iar calificarea în optimi se întrezărea la orizont. Socotelile s-au potrivit de minune, iar constănţencele şi-au îndeplinit acest prim obiectiv, câştigând într-o manieră autoritară returul cu portughezele. Meciul de ieri, de la Sala Sporturilor, a stat sub semnul echilibrului doar în primele patru minute, 2-2, după care gazdele s-au desprins la patru goluri, 6-2. Până la pauză, diferenţa a crescut, Tomisul beneficiind de forma foarte bună a portarului Mihaela Smedescu şi chiar a Ralucăi Avram, care a apărat o aruncare de la 7 metri într-un moment în care Constanţa mai avea doar patru jucătoare în teren. 14-8 a fost scorul la pauză, conform cu realitatea. Repriza a doua a început cu ratări uriaşe de ambele părţi, însă Tomisul şi-a reglat mai repede ţinta şi şi-a crescut avantajul la opt goluri, 21-13 (min. 46). Văzându-se cu sacii în căruţă, antrenorul Ion Crăciun a trimis în teren şi rezervele (din păcate, jucătoare inferior valoric titularelor), iar acest lucru s-a cunoscut imediat. Oaspetele s-au apropiat la 22-18 (min. 56), însă golurile marcate în final de Aneta Barcan şi Mihaela Pârâianu i-au scutit pe suporteri de orice emoţii. Trebuie spus că jocul a fost presărat cu destule durităţi, Renata Tavares (Madeira) şi Cristina Zamfir (Tomis) văzând cartonaşul roşu. Scor final, 24-18 pentru CS Tomis, care accede meritat în faza următoare a competiţiei şi aşteaptă cu încredere tragerea la sorţi a partidelor din optimi, eveniment programat mâine, la sediul EHF de la Viena. 
Pentru Constanţa, au înscris Cristina Zamfir, Aneta Barcan, Andreea Tâlvâc (câte 5), Loredana Mateescu (4), Nicoleta Rusu (3), Mihaela Pârâianu şi Diana Pătru (câte 1), în timp ce, la oaspete, principalele marcatoare au fost Juliana Sousa şi Ana Andrade (câte 4).

(Articol apărut în "Cuget Liber", sub semnătura lui Sorin Mihalache)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu