20 noiembrie 2010

Tomis solicită sprijinul publicului constănţean!

Duminică este o zi importantă pentru handbalistele de la CS Tomis. Constănţencele au nevoie de o victorie la orice scor în jocul cu SAD Funchal Madeira, situaţie în care s-ar califica în optimile de finală ale Cupei Cupelor. 

După remiza de săptămâna trecută, 27-27 în deplasare, în prima manşă a duelului cu SAD Funchal Madeira, din turul trei al Cupei Cupelor, CS Tomis Constanţa mai are de făcut un singur pas pentru a accede în optimi. Un succes, chiar şi la limită, ar propulsa formaţia antrenată de Ion Crăciun şi Florin Cazan spre optimi. „Ne-am dorit să ajungem în cupele europene, fetele au muncit foarte mult în returul campionatului trecut şi performanţele nu au întârziat să apară. Acum, într-un moment în care ne aflăm în faţa unei calificări în optimile Cupei Cupelor, a doua competiţie ca valoare după Liga Campionilor, trebuie să le asigurăm sportivelor condiţii mai bune de pregătire, dar să le şi motivăm. Madeira este o echipă cu experienţă pentru campionatul Portugaliei, dar nu cred că ne poate surprinde cu ceva. Sunt convins că fetele se vor mobiliza, vor face un joc bun şi se vor califica. De altfel, marea noastră dorinţă este să accedem în fazele superioare ale competiţiei, unde adversarele vor fi mult mai puternice”, a declarat, în conferinţa de presă organizată, vineri, la Sala Sporturilor, antrenorul Ion Crăciun.
Tehnicianul are ceva probleme de lot, Mihaela Pârâianu este incertă, iar Andreea Tâlvâc încă mai resimte dureri de spate. „Fac tot ceea ce îmi stă în puteri să mă refac complet până duminică. Ne aşteaptă un meci greu, ultimul pe 2010, şi ne dorim să-l câştigăm, printr-o mobilizare exemplară”, a declarat Andreea, completată de colega sa de echipă, Aneta Barcan: „Am descifrat jocul portughezelor, am trecut peste oboseala acumulată în ultimele două săptămâni, suntem pregătite să scoatem un rezultat foarte bun”.
Preşedintele CS Tomis, Gheorghe Slabu, a ţinut să le avertizeze pe jucătoarele sale, chiar dacă acestea sunt cotate drept favorite. „Pornim cu prima şansă, dar trebuie să avem grijă. Madeira este o echipă puternică, are în lot câteva jucătoare cu mare experienţă. Trebuie să tratăm adversara cu maximă seriozitate. Dorinţa de calificare a fetelor este foarte mare, îndeplinirea obiectivului le este la îndemână”, a spus preşedintele Slabu. 
Directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală, a declarat, vineri, în cadrul conferinţei de presă, că suporterii vor avea acces gratuit la partida pe care formaţia constănţeană o va susţine, duminică, de la ora 11.00, la Sala Sporturilor, cu SAD Funchal Madeira. „Am decis să lăsăm intrarea liberă la sală. Această hotărâre face parte din cadrul politicii clubului nostru, de a-i atrage pe constănţeni către handbalul feminin. Sperăm ca, la meciul nostru, să fie măcar atâţi spectatori câţi au fost la partida HCM-ului cu Sankt Petersburg, din Liga Campionilor. Dacă tribunele vor fi pline, şi evoluţia fetelor va fi pe măsură, sunt convins. Suportul publicului ne va ajuta mult să obţinem calificarea”, a declarat profesorul Bucovală.

(20 noiembrie 2010, Cuget Liber - Sorin Mihalache)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu