23 februarie 2011

Oltchim, victorie logică pe litoral

Tomis Constanţa - Oltchim Rm.Vâlcea 25-34 (15-15)

Oana Cîrstea, la cel mai bun joc al său sub culorile Tomisului (foto: Telegraf Constanţa)
Cu un lot decimat de accidentări, dezertări şi... convocări la lotul naţional de tineret, Tomis Constanţa a susţinut, în această dimineaţă, examenul pe care nicio echipă din Liga Naţională nu pare a fi pregătită să-l treacă: jocul cu finalista Ligii Campionilor, Oltchim Rm.Vâlcea. Fără antrenor pe bancă, cu doar zece jucătoare înscrise pe foaia de arbitraj (dintre care doi portari şi patru extreme!), Tomisul a abordat cu mult curaj confruntarea cu mult mai valoroasa sa oponentă, venită pe litoral fără antrenoarea Anja Andersen şi fără câteva dintre "diamantele" sale (Cristina Neagu, Yeliz Ozel, Talida Tolnai, Valeria Beşe, Adina Fiera şi Alice Ardean Elisei), în timp ce Steluţa Luca a privit meciul din tribună, alături de vicepreşedintele Petre Berbecaru. Încurajate de publicul venit în număr neaşteptat de mare (pentru ora şi ziua de disputare!), constănţencele au dat o replică viguroasă în prima repriză, aflându-se în câteva rânduri la conducere şi încheind parţialul cu un surprinzător rezultat de egalitate: 15-15! Mihaela Pîrîianu şi Aneta Barcan (prima din teren, a doua, accidentată, doar de pe bancă) au transpus în teren o tactică bine interpretată de tomitane, apărarea cinci plus unu îngreunând jocul combinativ al vâlcencelor, în timp ce în atac Georgeta Grigore şi Oana Cîrstea (reprofilată în inter stânga!) au surprins în multe rânduri partea centrală a defensivei campioanelor. Visul frumos al gazdelor s-a frânt, încet-încet, în partea a doua, vâlcencele apăsând pedala de acceleraţie atât cât a fost nevoie pentru a obţine o victorie clară: Tomis - Oltchim 25-34. O victorie aplaudată la scenă deschisă de publicul constănţean, care a apreciat în egală măsură şi dăruirea arătată în joc de tomitane. 
În urma acestui rezultat, Oltchim îşi consilidează poziţia de lideră al Ligii Naţionale, cu 16 victorii din tot atâtea posibile, în timp ce Tomisul rămâne pe locul 7, cu 16 puncte acumulate. În etapa următoare, Tomis se deplasează la Ardeal, pentru a da piept cu una dintre fruntaşele întrecerii interne, Handbal Club Zalău. Meciul se va disputa duminică, cu începere de la ora 11.00.

Tomis Constanţa: Raluca Avram 9 intervenţii salvatoare, Diana Petrescu 4 - portari; Oana Cîrstea 7 goluri, Georgeta Grigore 7, Daniela Arfir 4, Alexandra Iovănescu 4, Diana Pătru 2, Mihaela Pîrîianu 1, Andreea Dincu, Nicoleta Rusu.
Oltchim Rm.Vâlcea (antrenor: Aurelian Roşca): Tereza Pîslaru 4 intervenţii salvatoare, Mihaela Smedescu 1 - portari; Patricia Vizitiu 8 goluri, Roxana Han 6, Iulia Puşcaşu 5, Ionela Stanca 4, Ada Nechita 4, Anastasia Pidpalova 2, Oana Manea 2, Melinda Geiger, Adriana Ţăcălie 1, Ramona Farcău, Gabriela Szucs, Clara Vădineanu.
Arbitri: Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu (Bucureşti). 
Aruncări de la 7m: 6 - 5 / 7 - 5. Eliminări: 4 - 3.

Un comentariu:

  1. Bravo fetelor ati jucat exmplar ..Felicitari..Daca continuati tot asa o sa le fie greu celorlalte echipa sa mai faca un pucnt cu Tomis Constanta...Felictiari Si lui Arfir a facut trecere de la junioare la senioare Foarte bine...Si Raluca Borodi,Georgeta Grigore toate au jucat bine !!!!Tinti-o tot aja!!!

    RăspundețiȘtergere