3 februarie 2011

Tomis a ajuns la Rostov

Tomis Constanţa a ajuns în această seară la Rostov pe Don, după un drum obositor, de mai bine de 18 ore! O întârziere neprevăzută, de trei ore, pe aeroportul din Frankfurt, a bulversat tot programul stabilit înainte de plecare. Aeronava care trebuia să ne transporte din Germania la Rostov pe Don a avut o defecţiune la sol şi a trebuit înlocuită, ceea ce a durat mai mult decât ne-am fi aşteptat. Evident, s-a ajuns cu mare întârziere la Rostov, antrenorul Ion Puşcaşu fiind nevoit să schimbe antrenamentul programat pentru seara, cu o plimbare de dezmorţire pe strazile îngheţate din jurul Hotelului "Amask". 
Rostovul ne-a primit cu frigul de afară, îndulcit de amabilitatea şi interesul gazdelor pentru dubla manşă din optimile Cupei Cupelor, dintre HC Rostov pe Don şi Tomis. La aeroport, delegaţia constănţeană a fost întâmpinată de mai mulţi ziarişti locali, necunoscători de limba engleză, dar ajutaţi de... Olga, o superbă interpretă, care a făcut traducerea declaraţiilor date de fetele noastre. Fără a poza în... victime, constănţencele au recunoscut că gazdele pornesc cu prima şansă de calificare, dar Tomisul va încerca să dea o replică cât mai bună. "Ştiim că întâlnim o echipă puternică, cu multe jucătoare de mare valoare, cu experienţă de mare nivel internaţional şi care v-a încerca să-şi apropie calificarea, dar şi să-şi mulţumească suporterii. Noi venim cu multe jucătoare tinere, cu o echipă din care lipsesc mai multe jucătoare de bază, dar vom încerca să lăsăm o imagine cât mai bună handbalului românesc şi constănţean", a declarat Raluca Avram. După evoluţia bună avută în meciul cu Rulmentul, portarul formaţiei tomitane speră ca poarta să reprezinte un punct forte al echipei noastre. "Ştim că în cealaltă poartă se află una dintre cele mai valoroase portăriţe din handbalul mondial, Inna Suslina. Este un nume care impune respect, dar sper ca fetele noastre să lase respectul pentru momentul de salut de la începutul jocului. De cealaltă parte, atât eu, cât şi colega mea de post, Diana Petrescu, vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ajuta echipa", a încheiat Avram. 
Mâine, de la ora 11.00, jucătoarele Tomisului vor lua un prim contact cu "Sport Don", sala care poate primii 3000 de suporteri şi care v-a găzdui ambele episoade ale disputei dintre HC Rostov şi Tomis. Primul joc este programat să înceapă la ora 17.00, ora României.

(Paul Alexe - Rostov pe Don) 

Un comentariu: