22 februarie 2011

Tomis, pe post de sparring-partener pentru Oltchim

Miercuri, de la ora 11.00, la Sala Sporturilor, Tomis Constanţa primeşte vizita campioanei României, Oltchim Rm.Vâlcea, într-un meci din cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naţionale. Cu un lot decimat (la ultimul antrenament au participat doar 10 jucătoare, dintre care doi portari şi patru extreme!), constănţencele speră doar să poată evita un rezultat umilitor. "Din păcate, lucrurile sunt departe de a se fi aşezat pe un făgaş normal. Avem probleme mari de efectiv şi n-am putut să ne antrenăm în condiţii de adversitate. Cu siguranţă, nu putem emite mari pretenţii în faţa Oltchimului, dar un astfel de meci poate scoate la iveală tot ce are mai bun o jucătoare. Sper ca jucătoarele mai tinere să nu se sperie şi să putem ieşi de pe teren cu capul sus", a declarat Mihaela Pîrîianu, cea care, alături de Aneta Barcan, asigură interimatul pe banca tehnică a Tomisului, după demisia antrenorului Ion Puşcaşu. Contra Olthimului nu vor evolua Aneta Barcan (accidentată), Cristina Strahan şi Ştefania Florea (aflate în pregătire cu lotul naţional de tineret), dar nici "fugarele" Cristina Zamfir şi Mihaela Pătuleanu, care nu s-au mai prezentat la echipă după revenirea de la Rostov. O decizie în privinţa celor două se va lua în această după-amiază, când se întruneşte Comisia de Apel a Federaţiei Române de Handbal, care va judeca litigiul dintre club şi jucătoare.
În ceea ce le priveşte pe vâlcence, care vin după victoria din Liga Campionilor cu Krim Ljubijana, meciul cu Tomis reprezintă prilejul ideal de a vedea la lucru jucătoarele care au evoluat mai puţin în acest sezon. Dealtfel, echipa din Zăvoi soseşte la Constanţa fără antrenoarea Anja Andersen, dar şi fără jucătoarea nr.1 a lumii, Cristina Neagu. În schimb, nu lipsesc din lotul deplasat pe litoral constănţeanca Ionela Stanca (foto) şi nici Mihaela Smedescu, cea care a apărat poarta Tomisului în tur. "Sigur, este păcat că Tomisul de astăzi oferă Oltchimului posibilitatea de a aborda meciul cu jucătoarele din linia a doua, dar asta nu înseamnă că sarcina noastră va fi mai uşoară, pentru că jucătoarele care au evoluat mai puţin vor încerca să convingă că merită credit", a declarat directorul sportiv al Tomisului, Paul Alexe.
Jocul dintre Tomis şi Oltchim urmează a fi condus de o brigadă de arbitri din Bucureşti, alcătuită din Andrei Barbu şi Adrian Manafu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu