1 februarie 2011

Vis de iarnă al Tomisului pe Donul îngheţat

Cristina Zamfir şi Aneta Barcan vor duce o luptă dură cu puternica defensivă rusă (Foto: Marian Muscalu - Telegraf)
Tomis Constanţa a intrat pe ultima linie a pregătirilor pentru confruntarea din optimile de finală ale Cupei Cupelor, împotriva rusoaicelor de la HC Rostov pe Don. Mâine dimineaţă, antrenorul Ion Puşcaşu a programat ultimul antrenament înaintea plecării către oraşul de pe Don. "Ne aşteaptă o deplasare dificilă, atât din punct de vedere al valorii adversarei, cât şi din ceea ce priveşte drumul în sine. Trebuie să strângem rândurile şi să lăsăm o impresie bună în faţa unui adversar de valoare şi a unui public, bun cunoscător al handbalului", a declarat  portarul Raluca Avram, cea care, alături de Mihaela Petrescu, va trebui să facă uitată plecarea internaţionalei Mihaela Smedescu. La rândul său, căpitanul Aneta Barcan este de părere că rusoiacele au prima şansă de calificare, dar asta nu înseamnă cu Tomisul merge în Rusia doar în excursie. "Faptul că jucăm ambele meciuri în deplasare ne dezavantajează, dar ne vom juca şansa atât de bine cât vom putea", a punctat Barcan, care şi-a prelungit până în vară contractul cu Tomis. Din păcate, Andreea Tîlvîc a devenit indisponibilă pentru restul sezonului, urmând să devină mamă. Deasemenea, Mihaela Pîrîianu şi Alexandra Iovănescu au probleme de sănătate, dar se speră recuperarea lot până la ora primului joc, programat vineri, de la ora 17.30 (16.30 în România). În schimb, ieri a venit confirmarea faptului că Georgeta Grigore şi Ştefania Florea au drept de joc în cupele europene. 
Plecarea de la Constanţa către Bucureşti este programată în noaptea de miercuri spre joi, delegaţia constănţeană fiind formată din 18 persoane (15 jucătoare şi trei oficiali). Joi dimineaţă, la ora 05.40,  la bordul unui avion Boeing 737, aparţinând companiei germane Lufthansa, tomitanele vor decola de la Otopeni către Rostov pe Don, via Frankfurt (Germania). Sosirea în oraşul de pe Don este programată în jurul orei 16.30, la ora 19.00 fiind programat un antrenament de dezmorţire, în sala "de casă" a clubului rus. În dimineaţa jocului, constănţencele vor lua un prim contact cu sala care va găzdui cele două meciuri, Palatul Sporturilor "Sport Don", cu o capacitate de 3000 de locuri, locaţie de a găzduit, în ultimii ani, concerte ale unor trupe celebre, precum Deep Purple, Scorpions, Dio, A-Ha, The Rasmus, Kingdom Come şi Alice Cooper.

UPDATE: Pentru cele două confruntări de la Rostov, Ion Puşcaşu va avea la dispoziţie următoarele jucătoare: Raluca Avram şi Mihaela Petrescu - portari; Diana Pătru şi Oana Cîrstea - extreme stânga, Cristina Zamfir şi Mihaela Pătuleanu - interi stânga, Mihaela Pîrîianu şi Daniela Arfir - centrii, Georgeta Grigore - inter dreapta, Nicoleta Rusu, Andreea Dincu şi Ştefania Florea - extreme dreapta, Aneta Barcan şi Alexandra Iovănescu - pivoţi. Deasemenea, va face deplasarea, fără a avea drept de joc, junioara Cristina Strahan. Din delegaţie mai fac parte fizioterapeutul Nicolae Craiu şi directorul sportiv Paul Alexe.

Un comentariu: