20 ianuarie 2011

Ca-n vremurile bune!

Tomis Constanţa - SCM Craiova 32-22 (16-11)

Tomis Constanţa şi-a readus aminte de gustul victoriei, fetele conduse de Ion Puşcaşu obţinând primul succes în 2001! Tomitanele au câştigat la pas, "ca-n vremurile bune" (cum remarca un spectator!), confruntarea cu nou-promovata SCM Craiova, scor 32-22. Nu-i mai puţin adevărat, adversarul a fost modest, însă jocul slab al oltencelor îşi are explicaţia, într-o mare măsură, în evoluţia foarte bună a fetelor noastre. Încă din start, Tomisul a făcut legea pe terenul de joc, evoluţia de excepţie a Mihaelei Smedescu dând încredere coechipierelor. Startul lansat al constănţencelor (5-1), a determinat-o pe antrenoarea-jucătoare a Municipalului craiovean, Victorina Bora, să solicite time-out încă din minutul 6! Fără folos, însă, recitalul tomitanelor continuând la acelaşi nivel, pe fondul unei apărari în care Aneta Barcan, Cristina Zamfir, Mihaela Pătuleanu şi Mihaela Pîrîianu au anihilat trio-ul de greutate al oaspetelor, Moise - Crap - Bora. La pauză, Tomis conducea cu 16-11, iar în repriza a doua, chiar şi în condiţiile în care Ion Puşcaşu a dat credit şi jucătoarelor care au jucat mai puţin în acest campionat, gazdele şi-au continuat recitalul. Finalul a adus o victorie de moral pentru greu încercata (din punct de vedere financiar!) echipă constănţeană, care acumulează 16 puncte în clasamentul Ligii Naţionale şi păstrează locul 4. Următoarele zile se anunţă decisive pentru viitorul acestei frumoase echipe a Constanţei, aflată la limita extremă a subzistenţei financiare, dar care, iată, a ales să rămână cu fruntea sus până când situaţia se va lămuri. Într-un fel sau altul...
Duminică, de la ora 11.00, Tomis susţine ultimul meci din turul actualei ediţii de campionat, în deplasare, cu HC Dunărea Brăila. 

Tomis Constanţa (antrenor: Ion Puşcaşu): Andreea Smedescu 20 intervenţii salvatoare, Mihaela Petrescu - 4, Raluca Avram - portari; Cristina Zamfir 11 goluri, Aneta Barcan 7, Andreea Tîlvîc 5, Nicoleta Rusu 3, Andreea Dincu 2, Geta Grigore 1, Mihaela Pîrîianu 1, Diana Pătru 1, Oana Cîrstea 1, Mihaela Pătuleanu, Daniela Arfir.
SCM Craiova (antrenori: Nicolae Drăgănoiu şi Victorina Bora): Mihaela Ialomiţeanu 8 intervenţii salvatoare, Maria Vlăsceanu 5 - portari; Victorina Bora 6 goluri, Elena Moise 5, Daniela Crap 5, Alexandra Gogoriţă 3, Carmen Ilie 1, Alina Şovar 1, Carmina Bădiţă 1, Gabriela Mihalschi, Oana Chitacu, Mariana Dumitru, Andreea Momîrleanu, Elena Nicu. 
Au arbitrat modest, cu multe scăpări şi momente în care au dat dovadă de necunoaşterea noilor prevederi de regulament, bucureştenii Alexandru Blaş şi Marius Ghiorghişor.

Un comentariu:

  1. Numai incasarea restantelor mai poate clarifica intr_un fel situatia si asta trebuie sa se faca repede. Sunt sceptic ca se va realiza, asta ptr ca autoritatilor locale nu le pasa. Sa fim sinceri, de un an de zile aceste fete se mentin in varful ierarhiei handbalului feminin romanesc si in afara de promisiuni nu a primit nimic ( au restante si din sezonul trecut, ca sa nu mai vorbim de prime care nu s-au dat niciodata). Din acest punct de vedere cred ca Tomisul va fi echipa sacrificata pe plan local in detrimentul altor sporturi de echipa.Pacat ca s-a construit ceva intru-un an si jumatate care se va narui in cateva zile!!!
    Situatia este dezastroasa in acest moment: din cele 16 jucatoare doar 10 au valoare de prima liga (Zamfir,Talvac, Barcan,Piriianu, Patru, Smedescu, Rusu, Grigore, Patuleanu?, Petrescu) iar din acestea 2 sunt portari. Raman 8 jucatoare din care 2 au depus memoriu, una a renuntat fiind gravida, una i se termina contractul, ramanand 4 jucatoare de liga si restul umpluturi, acesta fiind un cuvant mare. Si chiar si cele 4 ramase au probleme mari, atat financiare cat si de sanatate

    RăspundețiȘtergere