27 ianuarie 2011

Serghei Belitski: "Cupa Cupelor nu reprezintă prioritatea noastră!"

Într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri, la Rostov pe Don, antrenorul viitoarei adversare a Tomisului în optimile Cupei Cupelor, Serghei Belitski, a declarat că prioritatea numărul unu pentru echipa sa este câştigarea campionatului Rusiei. "Şanse de a câştiga Cupa Cupelor avem, cu siguranţă. Pe de altă parte, competiţia internă este foarte dură. Am jucat nu mai puţin de şapte jocuri în ultima lună şi, din păcate, avem doar o echipă cu care să jucăm. Pentru a câştiga o competiţie trebuie să-ţi dedici toate forţele participării în acea competiţie, iar pentru noi prioritar este titlul în Rusia", a declarat tehnicianul formaţiei ruse. Acesta s-a declarat surprins de faptul că Tomisul a acceptat să joace ambele meciuri în deplasare. "Noi am propus acest lucru şi, spre suprinderea noastră, românii au acceptat. Ne bucurăm că vom oferi fanilor şansa de a vedea două meciuri de cupe europene, împotriva unei echipe ce reprezintă România, bronzul ultimei ediţii a Campionatelor Europene". HC Rostov pe Don a terminat pe poziţia secundă sezonul regulat din Super Liga Rusiei, campionatul urmând a continua cu meciurile din play-off, în care se vor întâlni, tur-retur, primele şase echipe. "Avem un program foarte încărcat în faţă şi este posibil ca nu toate jocurile să fie reuşite. Important este să ne urmărim scopul, iar la final să ne realizăm obiectivul: titlul de campioană a Rusiei!", a mai spus Belitski. 
Chiar şi aşa, HC Rostov pe Don porneşte cu prima şansă în dubla confruntare din optimile de finală ale Cupei Cupelor, cu Tomis Constanţa. "Probabil, Cupa Cupelor nu reprezintă o prioritate pentru echipa rusă, dar, cel puţin contra Tomisului, misiunea rusoaicelor este mult uşurată de situaţia dificilă în care ne aflăm. Jucăm ambele meciuri la Rostov, nu avem la dispoziţie cea mai bună formulă de echipă, iar problemele financiare afectează, indiferent de voinţa noastră, psihicul şi concentrarea fetelor", a declarat Paul Alexe, directorul sportiv al Tomisului.
Dubla confruntare dintre HC Rostov şi Tomis Constanţa este programată în zilele de 4 şi 5 februarie, pe terenul echipei de pe Don.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu