8 ianuarie 2011

Tomis vrea să-şi păstreze locul pe podium

Aneta Barcan şi Andreea Tîlvîc vor să menţină Tomisul 
pe podiumul Ligii Naţionale
Duminică, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor din Constanţa, Tomis Constanţa susţine primul meci oficial din 2011, fetele antrenate de Ion Puşcaşu primind vizita maramureşencelor de la HCM Ştiinţa Baia Mare. După pauza conpetiţională de aproape două luni, prilejuită de participarea echipei naţionale la turneul dinal al Campionatului European, Liga Naţională se reia odată cu partidele din cadrul etapei a X-a. Din păcate, au fost două luni agitate pentru echipa constănţeană, care, deşi ocupă locul trei în clasament şi s-a calificat în optimile Cupei Cupelor, nu reuşeşte să-şi găsească liniştea de care are nevoie. Gravele probleme financiare ale echipei tomitane nu şi-au găsit rezolvare până la această oră, iar existenţa grupării ce are 30 de sezoane neântrerupte în Liga Naţională (record absolut pentru handbalul feminin românesc!) este pusă sub semnul întrebării... Cu toate acestea, la apelul conducerii administrative a clubului şi având promisiunea autorităţilor locale că situaţia se va rezolva după data de 10 ianuarie, jucătoarele au acceptat acest nou termen şi s-au pregătit cu seriozitate pentru meciul cu incomoda echipă antrenată de Ion Băban. "Am avut o discuţie între noi, jucătoarele, şi am acceptat acest nou termen fără a apela la măsura extremă a depunerii de memorii la federaţie. Oricum, duminică, problemele acestea vor rămâne în afara Sălii Sporturilor. Ne-am clădit cu greu, cu multă muncă, o imagine frumoasă şi nu dorim să-i dăm cu piciorul", a explicat situaţia Aneta Barcan, căpitanul echipei.
În ultima săptămână, jucătoarele Tomisului s-au antrenat sub conducerea noului antrenor, Ion Puşcaşu, alături de care s-au aflat, la unele antrenamente, cei doi foşti antrenori ai echipei, Ion Crăciun şi Florin Cazan, care au dorit să ajute ca tranziţia să fie cât mai uşoară. Din păcate, tomitanele nu au putut face obişnuitul studiu video al adversarelor, neavând nicio înregistrare recentă a jocurilor echipei din Baia Mare. "Problemele financiare ne-au adus în situaţia de a acumula diverse datorii către unii parteneri, în această situaţie fiind şi contractul pe care îl avem cu firma Info Sport, cea care ne oferă, după etapă de etapă, înregistrările video ale fiecărui meci. Nemaiplătind ultimele rate şi acumulând datorii inclusiv din sezonul trecut, firma nu ne-a mai trimis meciurile, astfel că fetele au fost puse în situaţia de a face o vizionare a unui meci mai vechi, în care la Baia Mare încă juca Melinda Geiger!", a declarat Paul Alexe, directorul sportiv al Tomisului.
În lotul echipei constănţene nu sunt probleme de sănătate, doar Andreea Tîlvîc acuzând o indispoziţie în ultimele zile, însă fără a-i pune în pericol prezenţa în teren. O pierdere importantă este cea a Loredanei Mateescu, care s-a transferat la o echipă din Polonia. În schimb, beneficiând de înţelegerea conducerii echipei campioane, Oltchim Rm.Vâlcea, Tomisul o va avea la dispoziţie, pentru ultimele patru meciuri din tur, pe Mihaela Smedescu. Deasemenea, în ultimele zile a fost rezolvată şi situaţia internaţionalei de tineret Ştefania Florea, extrema dreaptă împrumutată de la CNOE Rm.Vâlcea primind drept de joc pentru gruparea de la malul mării.
Oaspetele sosesc la Constanţa în cursul zilei de astăzi, iar la ora 20.00 au programat un antrenament de acomodare, la Sala Sporturilor. Din tabăra băimăreană lipsesc, conform surselor media din "oraşul castanelor", Sorina Oşan, Sabine Klimek şi Eliza Buceschi, accidentate. 
Meciul dintre CS Tomis Constanţa şi HCM Baia Mare va fi condus de buzoienii Vasile Pavel şi Marian State. Digi Sport va transmite în direct confruntarea de la Constanţa.

Un comentariu: