3 ianuarie 2011

Tomis va disputa la Rostov ambele meciuri din optimile Cupei Cupelor

Tomis Constanţa va disputa în deplasare ambele meciuri din optimile de finală ale Cupei Cupelor, împotriva formaţiei ruse HC Rostov pe Don. În urma discuţiilor avute între cele două conduceri, gruparea constănţeană a acceptat să dispute ambele meciuri în oraşul de pe Don, urmând ca ruşii să acopere toate costurile legate de deplasarea echipei noastre. "Iniţial, am propus ca ambele meciuri să se dispute la Constanţa, urmând ca noi să plătim jumătate din costurile legate de deplasarea echipei ruse la Constanţa, precum şi costurile sejurului. Ne-au mulţumit pentru propunere şi, la rândul lor, ne-au propus să jucăm ambele meciuri la Rostov, în condiţiile în care vor plăti costurile de deplasare, cazarea şi masa pe durata zilelor în care vom fi la Rostov", a explicat directorul sportiv al Tomisului, Paul Alexe. Din păcate, pe lângă faptul că renunţă la avantajul terenului propriu, gruparea constănţeană îşi dezamăgeşte suporterii, care nu vor avea şansa de a-şi vedea la lucru favoritele în confruntarea cu una dintre cele mai în formă echipe din puternicul campionat rus. "Gravele probleme financiare pe care clubul nostru le are în acest moment ne-au determinat să luăm această decizie. Nu este onorant nici pentru noi, nici pentru Constanţa, nici pentru handbalul românesc, dar... asta este! Costurile unei deplasări în Rusia şi cele legate de organizarea jocului de la Constanţa ar fi fost mult prea mari pentru ceea ce îşi permite clubul nostru", a mai spus oficialul constănţean.
Meciurile dintre HC Rostov pe Don şi Tomis Constanţa sunt programate pe 4 şi 5 februarie 2011. 
În acest moment, după disputarea a 13 etape din sezonul regulat, HC Rostov pe Don ocupă locul doi în clasament, cu 22 de puncte şi un meci mai puţin disputat, la un punct în urma liderei, Dinamo Volgograd. De remarcat că echipa din Rostov are victorii directe în actualul sezon asupra marilor forţe din Rusia, Dinamo şi Zvazda. Mâine, HC Rostov pe Don dispută primul meci oficial din 2011, fiind favorită clară în disputa cu Kirovchanka Sankt Petersburg (locul 8, 3 puncte). Primul examen dificil al anului pentru echipa condusă de Serghei Belitski este programat sâmbătă, când se joacă meciul cu Zvezda Zvenigorod (locul 3, 20p). 
La rândul său, Tomis Constanţa a avut programat, în această după-amiază, primul antrenament din 2011, urmând să dispute primul meci oficial duminică, de la ora 11.00, la Sala Sporturilor, împotriva echipei HCM Ştiinţa Baia Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu