23 ianuarie 2011

Rezultat viciat la Brăila!

HC Dunărea Brăila - Tomis Constanţa 27-25 (14-12)

Tomis Constanţa încheie cu o înfrângere nemeritată turul Ligii Naţionale, fetele antrenate de Ion Puşcaşu cedând la Brăila, 25-27 (12-14), în faţa formaţiei locale HC Dunărea. "Un rezultat viciat de arbitrajul scandalos al gorjenilor Drăgănescu şi Eremia, cei care ne-au mai furat un punct în acest tur de campionat. Este jenant că astfel de personaje împart dreptatea în handbalul românesc", a declarat preşedintrele Tomisului, Gheorghe Slabu. Gruparea constănţeană acuză, în special, cele întâmplate în finalul jocului, la scorul de 26-25 în favoarea brăilencelor. "Cu 30 de secunde înainte de final, Oana Cîrstea a aruncat la poartă şi a înscris, având piciorul la 30 de centimetri în faţa liniei de semicerc, dar arbitrii au anulat golul egalării şi a arătat semicerc! Zamfir, care era în apropiere, le-a atras atenţia şi a fost eliminată, apoi Brăila a mai înscris un gol, în ultimele secunde", a povestit Ion Puşcaşu, antrenorul tomitanelor. Oficialii Tomisului vor înainta mâine dimineaţă, în conformitate cu Regulamentul de desfăşurare al Ligii Naţionale, un raport suplimentar, pentru a cere sancţionarea celor doi arbitri. "Rezultatul nu mai poate fi schimbat, dar aceşti arbitri trebuie să-şi primească sancţiunea meritată, după ce, în mod sigur, şi-au primit şi recompensa pentru prestaţia lor de astăzi!", a adăugat preşedintele constănţean. Maniera de arbitraj a curs într-o singură direcţie încă din startul jocului, când Aneta Barcan şi Cristina Zamfir au primit eliminări uşoare. Chiar şi aşa, Tomisul s-a aflat la conducere în primele 25 de minute, gazdele având un final de repriză mai bun, care le-a permis să intre în avantaj la vestiare, 14-12. În partea a doua, cu vânt... gorjean în pânze, corabia dunăreană părea să se fi desprins decisiv, conducând chiar şi cu 5 goluri. Totuşi, constănţencele n-au cedat, iar cursa de urmărire ar fi putut să le aducă un binemeritat punct, însă cei doi fluieraşi au fost de altă părere... 
În urma acestui rezultat, Tomis rămâne cu 16 puncte şi încheie turul de campionat pe locul 4, la egalitate cu HC Dunărea Brăila şi HC Zalău, dar având golaveraj net superior. În prima etapă din retur, Tomis primeşte vizita Rulmentului Braşov, meciul fiind programat duminică, 30 ianuarie, la Constanţa. 

HC Dunărea Brăila (antrenor: Alexandrina Soare): Elena Voicu, Gabriela Vasile - portari; Ada Moldovan 9, Adina Brot 5, Liliana Crăciun 4, Gabriela Perianu 3, Janina Luca 2, Raluca Irimia 2, Irina Tomuleanu 1, Irina Lazarin 1.
Tomis Constanţa (antrenor: Ion Puşcaşu): Mihaela Smedescu, Raluca Avram, Diana Petrescu - portari; Cristina Zamfir 7, Aneta Barcan 6, Nicoleta Rusu 3, Andreea Dincu 2, Mihaela Pătuleanu 2, Geta Grigore 2, Mihaela Pîrîianu 1, Diana Pătru 1, Oana Cîrstea 1. 
Au "arbitrat" Eremia şi Drăgănescu (Tg.Jiu).

Un comentariu:

  1. Noroc cu Aneta care le-a scos inca odata din impas. La 22-16 ptr Braila, Tomis a rata de 4 ori si cu toate astea au reusit "aproape" sa egaleze, dar nu au fost lasate de arbitrii. Ea le-a mobilizat si le-a inbarbatat, a reusit si 3 goluri din 7m ptr prima oara in campionat, ptr ca nimeni n-a mai vrut sa bata dupa cate ratari au fost.
    ULTIMA ORA: Aneta Barcan si-a depus memoriu la FRH alaturi de Zamfir si Patuleanu, memorii care se decid azi 25.01.2011. Situatia mai poate fi salvata pana miercuri inclusiv si numai prin achitarea restantelor financiare, altfel jucatoarele vor pleca. Se va termina totul daca nu se va gasi o solutie rapida de ultim moment.

    RăspundețiȘtergere