17 ianuarie 2011

Un punct şi nimic mai mult...

HCM Buzău - Tomis Constanţa 37-37 (18-16)

Tomis Constanţa nu a reuşit decât un rezultat de egalitate, 37-37, în meciul de la Buzău, în compania echipei locale HCM. Un rezultat care, în condiţii normale, ar putea fi catalogat drept un semieşec, dar care aduce  în contul grupării de la malul mării un punct ce s-ar putea dovedi extrem de important pe viitor. În condiţiile în care gravele probleme financiare ale Tomisului nu par a-şi găsi rezolvarea, este clar că obiectivul echipei constănţene de a prinde un loc de cupe europene va fi imposibil de atins, iar un obiectiv realistic devine salvarea de la retrogradare.
Jocul de la Buzău a oferit imaginea a două echipe aflate în suferinţă. O prestaţie modestă ca nivel handbalistic, dar remarcabilă din punct de vedere al determinării, fapt ce a dus la un spectacol atractiv pentru spectatorii prezenţi în număr mare în Sala Sporturilor "Romeo Iamandi", din Buzău. Gazdele au reuşit o primă repriză mai bună, speculând eficient numeroasele greşeli din jocul tomitanelor. Modul superficial în care oaspetele s-au apărat pe flancuri, dar şi prestaţia mai puţin inspirată a Mihaelei Smedescu, a oferit numeroase şanse experimentatelor extreme Nicoleta Alexandrescu şi Roxana Bodârlău, care au înscris la foc automat! Buzoiencele au intrat în avantaj la pauză, 18-16, însă constănţencele au revenit mult mai concentrate de la vestiare, amintindu-şi că reprezintă, totuşi, "bronzul" ultimei ediţii de campionat. Impulsionate în permanenţă de Aneta Barcan, cu Mihaela Pîrîianu mult mai inspirată la coordonare şi având în Andreea Tîlvîc şi Cristina Zamfir două guri de tun letale, oaspetele au trecut la conducere şi se părea că vor aconta fără probleme cele două puncte puse în joc. Din păcate, în ultimele minute, lipsa de concentrare la finalizare a împiedicat Tomisul să se desprindă decisiv, iar fetele lui Romeo Ilie n-au dat cu piciorul şansei ce li s-a oferit, reuşind să smulgă un preţios rezultat de egalitate. De remarcat, totuşi, că Andreea Tîlvîc a avut, în ultimele secunde, şansa golului decisiv, însă aruncarea sa, de pe semicercul de 6 metri, a fost parată de tânăra portăriţă Delia Bohotici.
În urma acestui rezultat, Tomisul acumulează 14 puncte, cu care păstrează poziţia a patra în clasamentul Ligii Naţionale. Următorul meci al tomitanelor este programat miercuri, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor din Constanţa, în compania nou-promovatei SCM Craiova.

HCM Buzău (antrenor: Romeo Ilie): Bohotici - portar; Alexandrescu 10, Goran 8, Bodârlău 7, Lipan 6, D.Branişte 2, Chelaru 2, Antoce 2.
Tomis Constanţa (antrenor: Ion Puşcaşu): Smedescu, R.Avram - portari; Tîlvîc 11, Zamfir 10, Barcan 7, Pîrîianu 4, Pătru 2, Rusu 2, Cîrstea 1, Iovănescu, Florea, Pătuleanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu