3 ianuarie 2011

Florin Cazan a renunţat! Ion Puşcaşu este noul antrenor al Tomisului!

Şoc la primul antrenament al Tomisului din 2011! După doar trei săptămâni petrecute la conducerea Tomisului, antrenorul Florin Cazan a anunţat că renunţă la conducerea echipei de la malul mării! Tânărul antrenor constănţean a dorit să vină în faţa jucătoarelor pentru a-şi explica decizia. "Îmi pare rău că trebuie să iau această decizie, însă am fost condiţionat să aleg între postul de profesor de la Universitatea "Ovidius" şi cel de antrenor. În condiţiile în care la echipă nimic nu este clar, iar viitorul este incert, am ales să rămân la catedră", le-a spus Cazan. Vestea le-a bulversat pe tomitane, care nu înţeleg de ce toată lumea pleacă de lângă această echipă. "Mai întâi, ne-a lăsat domnul Crăciun, acum pleacă şi Florin Cazan... Nici nu ştim ce să mai spunem. Păcat că nimeni nu vrea să lucreze cu noi...", a constatat, cu amărăciune în glas, Cristina Zamfir, cea care, sub conducerea celor doi antrenori, a făcut saltul către echipa naţională.
Forţată de împrejurări, conducerea clubului constănţean a încercat să găsească soluţii pentru postul de antrenor, în condiţiile în care primul meci oficial este programat duminică, iar echipa trebuie să aibă, conform regulamentului, un antrenor atestat pe bancă. Au fost "testate" mai multe variante locale şi, în final, cel care a acceptat să vină lângă echipă pentru perioada imediat următoare este antrenorul Ion Puşcaşu (foto), cel care ocupă, în prezent, funcţia de antrenor al echipei de junioare I de la Clubul Sportiv Şcolar nr.1 Constanţa. În această seară, echipa s-a antrenat sub conducerea căpitanului Aneta Barcan, fetele făcând un antrenament de reintrare în efort, urmat de saună.

Ion Puşcaşu are 57 de ani şi este născut la Constanţa. A început handbalul la CSŞ 1 Constanţa, iar ca antrenor a debutat, în 1982, la CS Medgidia. În 1991, a fost transferat la catedra CSŞ 1 Constanţa, unde reuşeşte, patru ani mai târziu, să câştige ultimul titlu naţional pentru Constanţa, la junioare I, cu o generaţie din care făceau parte Mihaela Pîrîianu (actuala componentă a Tomisului), Daniela Condrea, Ana Maria Moldoveanu sau Noemi Covrig (toate, foste componente ale Hidrotehnicii). Din 1993 şi până în 2008 a îndeplinit funcţia de antrenor secund la Hidrotehnica (Tomis), făcând echipă cu antrenorul Dumitru Muşi. În ianuarie 2008, a fost numit antrenor principal la Tomis Constanţa, însă a fost înlocuit după câteva etape, revenind la CSŞ 1 Constanţa.

Un comentariu: