30 ianuarie 2011

Rulmentul se impune meritat la Constanţa

Tomis Constanţa - Rulmentul Braşov 23-26 (11-13)

Tomisul a depăşit cu greu defensiva oaspetelor (Foto: Marian Muscalu - Telegraf Constanţa)
Tomis Constanţa a suferit a doua înfrângere pe teren propriu în acest an, fetele antrenate de Ion Puşcaşu cedând, 23-26, în faţa Rulmentului Braşov. Un rezultat surprinzător, la prima vedere, dar oarecum previzibil, având în vedere dificultăţile pe care le traversează echipa constănţeană, totul culminând cu cele întâmplate în această săptămână, când Tomisul a trăit... hamletian, între a fi sau a nu fi! Chiar dacă lucrurile par să intre pe făgaşul normal din punct de vedere financiar, Consiliul Judeţean anunţându-şi public şi în unanimitate sprijinul pentru salvarea echipei, "agitaţia" din ultima perioadă a lăsat urme adânci, iar "roadele" au fost culese pe teren, unde Tomisul a părut o echipă cu inimă, dar fără cap... De acest lucru a profitat bătăioasa echipă de sub Tâmpa, care obţine pe litoral două puncte de aur în lupta pentru ieşirea din zona inferioară a clasamentului. "Cravaşate" pe pe margine de Mariana Tîrcă şi bine dirijate din teren de Roxana Cherescu, braşovencele au intrat mai bine în joc, aflându-se în permanenţă la conducere în primul sfert de oră (8-4, min.17). Odată cu intrarea în teren a Mihaelei Pîrîianu (accidentată, nu s-a antrenat în ultimele 7 zile, Tomisul începând jocul cu tânăra Daniela Arfir la coordonare), gazdele şi-au regăsit echilibrul şi chiar au trecut la conducere, 10-9 (min.24). Din păcate, a fost şi singurul moment în care constănţencele s-au aflat în avantaj pe tabela de scor, finalul primei reprize aparţinând oaspetelor, care au intrat la vestiare cu un avantaj de două lungimi: 13-11. Prima jumătate a reprizei secunde a păstrat aceiaşi notă de echilibru, dar cu braşovencele în permanenţă la conducere. Un echilibru care s-a rupt între minutele 46 şi 50, când oaspetele au profitat de lipsa de reacţie a băncii tehnice constănţene, desprinzându-se de la 18-16 (cu atac constănţean, ratat...), la 22-16. După time-out, gazdele pornesc cursa de urmărire, se apropie din nou la trei goluri (22-25, min.57), însă ratează pe contraatac, prin Mihaela Pătuleanu, golul care ar fi oferit cel puţin şansa egalului. Pe atacul imediat următor, Mirela Toma taxează mult prea retrasa apărare constănţeană, înscriind golul care asigură victoria meritată a fetelor Marianei Tîrcă. Rezultat final: Tomis - Rulmentul 23-26. 
În urma acestui rezultat, Tomis rămâne cu 16 puncte, coborând pe locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale. În etapa următoare, miercuri, 9 februarie, Tomis joacă pe terenul revelaţiei actualei ediţii de campionat, CSM Bucureşti. Până atunci, constănţencele vor trebui să treacă peste "dublul şoc" din optimile Cupei Cupelor, contra rusoaicelor de la HC Rostov pe Don. Ambele meciuri se vor disputa în oraşul de pe Don, vineri şi sâmbătă.

Tomis Constanţa (antrenor: Ion Puşcaşu): Raluca Avram 8 intervenţii salvatoare - portar; Mihaela Pîrîianu 1 gol, Aneta Barcan 5, Nicoleta Rusu 2, Alexandra Iovănescu, Cristina Zamfir 5, Daniela Arfir, Georgeta Grigore, Diana Pătru 2, Andreea Dincu 1, Mihaela Pătuleanu 1, Andreea Tîlvîc 6.
Rulmentul Braşov (antrenoare: Mariana Tîrcă): Stăncuţa Guiu 9 intervenţii salvatoare - portar; Oana Ionescu 1, Ana Maria Simion, Gabriela Szabo 2, Mihaela Din 3, Mihaela Seifer 4, Roxana Cherescu 6, Mirela Toma 7, Anişoara Marcu 1, Andreea Pricopi 2. 
Au arbitrat: Georgian Băducu şi Octavian Voicu (Buzău). Observator FRH: Horaţiu Belu. 
Aruncări de la 7m: 4/2 - 4/3. Eliminări: 3 - 7. Cartonaşe roşii (3x2m): Gabriela Szabo (min.52) şi Mihaela Din (min.55).

6 comentarii:

  1. Este vina antrenprului ...nua ti vazut ca in atatc nu au facut nimica si in apararea cum stiau ele s-au aparat ...sa se rezolve problema cu antrenorull!!!!Daca nu Se duce de rapa chiar si cu banii primiti!!!!Rad rusii de noi cu antrenorul ala!!!Faceti ceva..Vreau raspuns

    RăspundețiȘtergere
  2. Parerea mea este ca totul sa destramat cand Mihaela Patuleanu a ratat acel contraatac.La o asemenea faza intri cu totul in poarta mananci mingea este inadmisibil ca o jucatoare sa arunce de la 11 metri om la om.Scorul devenea 24-22 si cum ati spus dvs aveam cel putin sansa egalului!

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca totul sa destramat cand Mihaela Patuleanu a ratat acel contraatac.Este inadmisibil ca o jucatoare de inaltimea ei sa arunce de la 11 metri singura fiind fata in fata cu portarul.La asemenea faza se intra cu totul in poarta mancand mingea.Ceea ce a dat ea se numeste CUI!. Si cum ati spus si dvs scorul devenea 22-24 ceea ce ne oferea cel putin sansa egalului! Atunci sa rupt totul!Trebuie facut ceva in aceasta privinta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu sunt sigur ca ai dreptate si sa-ti spun si de ce:brasov-echpa cu 90% necunoscute, inclusiv junioare, locul10 / constanta: echipa cu valori arhicunoscute,cu jucatoare cu foarte, foarte mare experienta (au peste 30 ani),locul4 deci, daca vrem sa facem cu adevarat ceva, pentru echipa, eu cred ca nu trebuie sa aruncam esecul in carca jucatoarelor tinere - adica sa ne aducem aminte de pilda de ratarile aruncarilor de la 7 m de acum sau de cele cu putin timp in urma ( Braila - Tilvic de ex. ), sau sa facem o retrospectiva corecta si sa constatam ca Piraiianu a dat in ultimile 4 meciuri a marcat cate 1 (un) gol pe meci si a jucat cap coada si cine e Piriianu si exemplele ar putea continua.
    Eu cred ca totul s-a rupt la sfarsitul lui 2010 si ca intradevar daca se vrea trebuie facut ceva dar nu in sensul celor sugerate de anonim pentru ca acolo treaba e simpla si dupa aia iar o sa cautam un tap ispasitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Talvac nu a fost la Braila.Poate la Buzau sau Baia-Mare te-ai referit. Unele jucatoare nu mai pot.Noi avem nevoie de interi! Linia de 9 m este moarta fara Talvac! Cu Mihaela Patuleanu nu se poate face fata. Avem nevoie si de inca un centru,Mihaela Paraianu este singurul centru,iar Dana Arfir este abia primul an la senioare,neavand experienta necesara pentru a coordona un meci intreg de la cap la coada. In schimb avem extreme cat pentru toate echipele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, de meciul cu Buzaul era vorba,la Braila a fost faza cu Carstea.

    RăspundețiȘtergere